Sari direct la conținut

Asigurarea de viață sau cum să fii parte a statisticilor pozitive din România

Asigurarea de viață sau cum să fii parte a statisticilor pozitive din România
Asigurarea de viață Foto: Allianz-Țiriac

Asigurările de viață câștigă teren în România, depășind statutul de simplă măsură de precauție și transformându-se într-un instrument esențial de planificare financiară pe termen lung. Dincolo de protecția oferită în fața imprevizibilului, asigurările de viață se impun ca o soluție pentru creșterea calității vieții și asigurarea confortului emoțional.

Potrivit unui studiu realizat de Allianz-Țiriac, reprezentantul în România al celui mai puternic brand de asigurări din lume, 60% dintre deținătorii de polițe de asigurare de viață se simt mai relaxați și mai puțin vulnerabili în fața incertitudinilor. Aceste rezultate confirmă astfel valoarea adăugată a asigurărilor de viață în planurile financiare personale.

În pofida interesului tot mai crescut, numărul românilor care beneficiază de avantajele asigurării de viață este încă destul redus în comparație cu media de la nivel european. În România existau la finalul anului 2023 aproximativ 1,76 milioane de contracte de asigurare de viață în vigoare, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară, în creștere cu 26% față de anul precedent. Asigurările de viață reprezintă 21% din piața totală de profil din România, în condițiile în care media la nivel european este de circa 60%.

Asigurările de viață nu sunt încă percepute la valoarea lor reală, de multe ori fiind asociate cu o formalitate impusă de bănci în vederea obținerii unui credit. De fapt, asigurările de viață sunt produse extrem de versatile și oferă o gamă largă de beneficii, inclusiv protecție financiară pentru copii, acces la servicii medicale de top și oportunități de economisire și investiție. De asemenea, acestea sunt unul dintre pilonii fundamentali ai educației financiare, alături de economisire.

Portofoliul de asigurări de viață al Allianz-Țiriac este flexibil și adaptat nevoilor multiple ale consumatorilor

Unul dintre cele mai accesibile produse în portofoliul de asigurări de viață al Allianz-Țiriac este asigurarea My Protect, ideală pentru cei care sunt în căutarea unei acoperiri de bază la costuri reduse. My Protect oferă siguranța unei sume de bani în cazul unui accident care implică spitalizare, intervenții chirurgicale sau invaliditate permanentă. Este conceput pentru a oferi siguranță și protecție financiară în situații neprevăzute, la costuri accesibile.

Pentru cei care doresc o extindere a protecției pot opta pentru asigurarea Protect, cu beneficii în caz de deces, invaliditate permanentă, intervenții chirurgicale și spitalizare, la care poate fi adăugată clauza suplimentară tratament medical în străinătate. Această clauză acoperă tratamentele la clinici specializate din întreaga lume, în limita în limita a 2 milioane de euro pe toata durata contractului de asigurare.

Life Help de la Allianz-Țiriac oferă acoperire cu sume cuprinse între 10.000 și 100.000 de euro, în cazul de diagnosticării cu o boală gravă. Sumele pot fi folosite pentru orice fel de cheltuieli, fără să fie nevoie de documente justificative. Mai mult, copiii de până la 21 de ani sunt incluși gratuit în asigurare.

Pachetele Dinamic Invest și Premium Invest, cu componentă investițională, combină economisirea și investițiile cu protecția financiară. Aceste produse sunt destinate celor care doresc să își crească nivelul de capital, având în același timp siguranța că familia va fi protejată financiar în cazul unui eveniment nefericit. Prin transformarea economiilor în investiții, aceste pachete oferă o dublă funcționalitate, respectiv dezvoltarea pe plan financiar și protecția pe termen lung.

Pentru părinți, asigurarea Zâmbet oferă posibilitatea de a economisi pentru viitorul copiilor lor. Asigurarea poate fi încheiată din prima zi de viață a copilului, iar la împlinirea vârstei de 18 ani, copilul va avea acces la rentele de studii și/sau fondul de economisire, care includ dobânda garantata de Allianz-Țiriac, valoarea corespunzătoare fondului de participare la profit și un bonus de fidelitate. Spre deosebire de alte produse de economisire, suma acumulată este scutită de impozit. 

Pachetul Partener este conceput pentru economisirea în vederea îndeplinirii planurilor de viitor ale clienților, oferind în același timp protecție financiară pentru familiile acestora. Această poliță include opțiunea de a indexa anual prima de asigurare pentru a proteja economiile de efectele inflației, oferind astfel o flexibilitate financiară sporită.

Pentru a afla mai multe despre asigurările de viață și pentru a alege produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, te invităm să ne adresezi orice întrebare sau nelămurire în comentarii, iar răspunsurile vor fi incluse în următorul material.

Articol susținut de Allianz-Țiriac