Sari direct la conținut

Așteptare de 3 ore pentru camioanele care ies din țară pe la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse

HotNews.ro
Coada de camioane de la Vama Giurgiu ajunge până la drumul naţional FOTO: Adi Iacob, Foto: Hotnews
Coada de camioane de la Vama Giurgiu ajunge până la drumul naţional FOTO: Adi Iacob, Foto: Hotnews

Camioanele care ies din România prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse au de aşteptat trei ore la controlul de la graniță din cauza traficului pe o sigură bandă de pe Podul Prieteniei, ca urmare a unor lucrări de reparaţii pe care partea bulgară le efectuează la pod, relatează Agerpres.

„Traficul este îngreunat din cauza lucrărilor de reparaţie care sunt executate pe partea bulgărească a podului, respectiv autorităţile bulgare efectuează lucrări de reparare a unui rost de dilataţie a podului dintre Ruse şi Giurgiu pe partea de pod care se află în administrarea acestora. Activităţile de reparaţii sunt efectuate pe timpul zilei, timp în care circulaţia pe pod se desfăşoară pe o singură bandă de mers, circulaţia fiind dirijată prin indicatoare rutiere şi semnalizatoare”, a declarat marţi pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Stan.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, camioanele care ies din România prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu au de aşteptat 180 de minute, iar cele care intră în România au de aşteptat 40 de minute.

Pentru autoturisme, timpul de aşteptare la controlul de frontieră este de 20 de minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România.

Având în vedere faptul că lucrările de reparaţii pe partea bulgară a podului se vor desfăşura până la data de 31 mai 2024, ITPF Giurgiu afirmă că a luat toate măsurile astfel încât să fie asigurat un trafic fluent prin punctul de trecere a frontierei şi, totodată, recomandă participanţilor la trafic să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro