Sari direct la conținut

Atac islamist planificat în Viena la concertele lui Taylor Swift / A jurat credință Statului Islamic

HotNews.ro
Atac islamist planificat în Viena la concertele lui Taylor Swift / A jurat credință Statului Islamic
Taylor Swift în timpul unui concert: Scott A Garfitt / AP / Profimedia

Poliția austriacă a arestat miercuri un suspect în vârstă de 19 ani care plănuia atentate islamiste în regiunea Viena, în special în legătură cu concertele vedetei americane Taylor Swift programate în week-end, potrvit AFP.

Un cetățean austriac care „a jurat credință” grupării jihadiste Statul Islamic (EI) a fost arestat, a declarat directorul general al securității publice, Franz Ruf, într-o conferință de presă, referindu-se la „acte pregătitoare axate pe concertele lui Taylor Swift la Viena”.

Cele trei concerte ale lui Taylor Swift din această săptămână de la Viena au fost anulate după confirmarea de către guvern a unui atac planificat la stadion, a anunţat miercuri seara organizatorul, relatează și Reuters.

„Odată cu confirmarea din partea oficialilor guvernamentali a unui atac terorist planificat la stadionul Ernst Happel, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole programate, pentru siguranţa tuturor”, a declarat Barracuda.music într-o postare pe Instagram, adăugând că toate biletele vor fi rambursate automat.

INTERVIURILE HotNews.ro