Sari direct la conținut

Atac soldat cu 30 de morți asupra unei școli din Gaza. Israelul susține că acolo se adăposteau teroriști

HotNews.ro
Atac soldat cu 30 de morți asupra unei școli din Gaza. Israelul susține că acolo se adăposteau teroriști
Bombardament asupra unei școli din Deir al-Balah Foto: Eyad BABA / AFP / Profimedia

Ministerul Sănătăţii al Hamas din Fâşia Gaza a anunţat sâmbătă că o lovitură israeliană asupra unei şcoli din centrul teritoriului palestinian s-a soldat cu 30 de morţi şi peste 100 de răniţi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Armata israeliană a anunţat la rândul său că a desfăşurat o operaţiune în şcoală vizând „terorişti” care operau acolo.

„Şcoala Khadija, care adăpostea o unitate medicală improvizată, în regiunea Deir al-Balah, a fost vizată în urmă cu puţin timp de o lovitură care a făcut 30 de martiri şi peste 100 de răniţi”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Potrivit apărării civile din Gaza, şcoala adăpostea circa 4.000 de strămutaţi care s-au refugiat aici pentru a scăpa de operaţiunile armatei israeliene care se află în război împotriva Hamas în Fâşia Gaza, după atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene din sudul Israelului de la 7 octombrie anul trecut.

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că lovitura a fost efectuată în urma „unor informaţii precise privind terorişti care operau într-un complex al Hamas şi într-un centru de control din interiorul şcolii Khadija”.

„În paralel, teroriştii au adus şi stocat mari cantităţi de arme în interiorul incintei”, a adăugat armata.

Spitalul de campanie din interiorul şcolii aparţinea de spitalul martirilor Al-Aqsa, de la Deir al-Balah, potrivit directorului spitalului, Khalil al-Daqran.

INTERVIURILE HotNews.ro