Sari direct la conținut

Atacatorul din Praga a ucis un bebeluș și pe tatăl său cu aproape o săptămână înainte să comită masacrul de la Universitatea Carolină

HotNews.ro
David Kozak, un student de 24 de ani, a deschis focul la o universitate din centrul Pragăi, Foto: Ivo Havranek/LOCALNEWSX/TMX / MEGA / The Mega Agency / Michal Cizek / AFP / Shutterstock Editorial / Profimedia
David Kozak, un student de 24 de ani, a deschis focul la o universitate din centrul Pragăi, Foto: Ivo Havranek/LOCALNEWSX/TMX / MEGA / The Mega Agency / Michal Cizek / AFP / Shutterstock Editorial / Profimedia

David Kozak, atacatorul care a ucis 14 persoane la Universitatea Carolină din Praga săptămâna trecută, a mărturisit într-un bilet de adio că anterior a ucis alte două persoane, printre care un bebeluș de două luni, relatează BBC.

Biletul găsit la locuința lui Kozak conține o mărturisire a acestuia potrivit căreia el a împușcat mortal pe 15 decembrie un bărbat și un bebeluș într-o pădure din apropierea capitalei cehe. Crima a avut loc cu 6 zile înainte de atacul de la Universitatea Carolină.

Kozak și-a ucis de asemenea și tatăl, numărul total al victimelor sale urcând la 17. Atacul pe care acesta l-a comis în data de 21 decembrie este cel mai sângeros din istoria Cehiei.

Studentul în vârstă de 24 de ani s-a sinucis după ce a fost înconjurat de poliție. Jurnaliștii de la ziarul Denik N au fost cei care au dezvăluit în premieră că la locuința sa a fost descoperit un bilet de adio în aceeași zi cu atacul din centrul Pragăi.

Poliția cehă l-a avut pe atacatorul din Praga pe o listă de suspecți de crimă

Kozak a notat în biletul de adio că a împușcat mortal un bărbat și un bebeluș în pădurea Klanovice din estul capitalei cehe. Mass-media cehă afirmă că victimele sunt un bărbat în vârstă de 32 de ani și o fetiță în vârstă de 2 luni.

Detectivii au spus că este „foarte probabil” ca Kozak să fie autorul crimelor din pădure, lucru confirmat ulterior de testele balistice.

Poliția cehă a declarat că el era pe o listă lungă de suspecți pe care intenționa să îi interogheze și și-a exprimat remușcările că nu a reușit să îl prindă înainte de comiterea masacrului de la Universitatea Carolină.

Kozak a ucis 13 persoane în timpul atacului, în timp ce o a 14-a victimă a murit în spital din cauza rănilor suferite. Alte 25 de persoane au fost rănite în timpul atacului.

Anchetatorii cehi nu au prezentat deocamdată concluziile oficiale privind mobilul lui Kozak, însă ultimele mesaje postate de acesta pe rețelele de socializare sugerează că acesta avea trăsături de psihopatie și s-a inspirat din alte atacuri armate despre care a citit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro