Sari direct la conținut

Atacul de la baza militară din Belgorod a fost comis de aliați ai Rusiei după o "ceartă legată de religie" – oficial ucrainean

HotNews.ro
Trupe rusești la antrenament, Foto: Evgeny Yepanchintsev / Sputnik / Profimedia
Trupe rusești la antrenament, Foto: Evgeny Yepanchintsev / Sputnik / Profimedia

Un consilier al președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că cei doi voluntari care au deschis focul asupra camarazilor într-o bază militară din Belgorod au comis atacul în urma unei discuții despre religie, potrivit The Guardian.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și 15 au fost rănite în schimbul de focuri de armă de sâmbătă, la un poligon din regiunea Belgorod, în sud-vestul Rusiei, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Cei doi atacatori au fost împușcați mortal.

Oleksii Arestovici, un consilier al lui Zelenski, a declarat că atacatorii erau din Tadjikistan, un aliat al Rusiei, și au deschis focul asupra camarazilor după o ceartă pe tema religiei.

Tadjikistanul este predominant musulman, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruși sunt creștini.

Autoritățile ruse au precizat că atacatorii proveneau dintr-o națiune din Comunitatea Statelor Independente, care grupează nouă foste republici sovietice, inclusiv Tadjikistanul.

Reuters nu a putut confirma imediat declarațiile lui Arestovici.

Site-ul de știri independent rusesc Sota Vision scrie că atacul a avut loc în micul oraș Soloti, aproape de granița cu Ucraina și la aproximativ 105 km sud-est de Belgorod.

Agenția de stat rusă RIA Novosti a transmis o declarație a ministerului rus al apărării în care se preciza că la baza militară a fost „un atac terorist”.

”În timpul unei sesiuni de antrenament cu arme de foc cu persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la operațiunea militară specială (împotriva Ucrainei), teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității”, a precizat ministerul rus al apărării.

Atacul a avut loc la scurt timp după ce președintele Tadjikistanului, un aliat strategic al Rusiei, l-a certat pe Vladimir Putin, cerându-i să respecte și națiunile mici, și la o săptămână după ce o explozie a avariat podul lui Putin din Crimeea care face legătura cu Rusia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro