Sari direct la conținut

Atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene la Dunăre. MApN: „Am monitorizat în timp real. Nu au rezultat amenințări la adresa teritoriului național”

HotNews.ro
Tabără a armatei române cu un radar TPS-77, Foto: Fortele Aeriene Romane
Tabără a armatei române cu un radar TPS-77, Foto: Fortele Aeriene Romane

Ultima serie de atacuri ale Rusiei cu drone kamikaze asupra porturilor ucrainene de la Dunăre a fost monitorizată „în timp real” de către MApN, anunță ministerul. „Din informațiile obținute prin sistemele electronice de supraveghere și prin celelalte mijloace de monitorizare nu au rezultat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”, susține MApN

Ministerul Apărării Naționale „condamnă cu fermitate noua serie de atacuri executate, în cursul nopții trecute, de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”.

„Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real, prin structurile responsabile, situația din spațiul aerian din proximitatea României, pe timpul atacurilor rusești. Din informațiile obținute prin sistemele electronice de supraveghere și prin celelalte mijloace de monitorizare nu au rezultat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României, generate de mijloacele de atac utilizate de forțele Federației Ruse”, transmite MApN.

În conformitate cu procedurile stabilite la nivelul MApN pentru astfel de situații, au fost desemnate echipe de cercetare în teren, inclusiv pe Dunăre, pentru verificări suplimentare, potrivit instituției.

„Ministerul Apărării Naționale continuă să aplice măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate”, mai notează ministerul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro