Sari direct la conținut

Aterizare de urgență pe Otopeni. Alertă cu bombă într-un avion al Pegasus Airlines / „Amenințarea nu se confirmă” – SRI

HotNews.ro
Avion Pegasus, Foto: Boarding1now | Dreamstime.com
Avion Pegasus, Foto: Boarding1now | Dreamstime.com

Un Airbus 321 al companiei Pegasus Air lines care zbura pe ruta Istanbul – Dusseldorf a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni, după o amenințare cu bombă la bord, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. În urma verificărilor, echipa pirotehnică a stabilit că ameninţarea nu se confirmă.

UPDATE ”Din punct de vedere pirotehnic, ameninţarea nu se confirmă”, a transmis SRI. Potrivit reprezentanţilor CN Aeroporturi Bucureşti, la ora 23.36, aeronava Pegasus Airlines a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă, cu destinaţia Bonn-Koln, Germania.

Potrivit SRI, aeronava zbura pe ruta Istanbul – Dusseldorf, iar la bord se află 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului.

  • „Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), turnul a contactat pilotul (care este suveran pe timpul zborului și poate decide dacă să aterizeze de urgență sau nu. În acest caz a decis să aterizeze de urgență pe Otopeni).
  • Procedura de verificare este în curs, la bord sunt 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului. În acest moment, toți pasagerii sunt în afara oricărui pericol.
  • La finalizarea procedurilor de verificare vă vom anunță rezultatul”, a transmis SRI.

La fața locului au fost mobilizate forțele de intervenție.

UPDATE:

  • „Echipa pirotehnică a SRI implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zonă sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior să fie controlată din punct de vedere pirotehnic și aeronava”, au transmis reprezentanții SRI.

Știre în curs de actualizare

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro