Sari direct la conținut

Aterizare forţată a unui avion pe Martha's Vineyard, la 24 de ani după accidentul în care a murit Kennedy Jr. Cum a preluat o pasageră manșa aparatului de zbor

HotNews.ro
Un aparat de zbor Piper, Foto: Robert Bchel / Alamy / Alamy / Profimedia
Un aparat de zbor Piper, Foto: Robert Bchel / Alamy / Alamy / Profimedia

Pasagera unui avion de mici dimensiuni a preluat controlul şi aparatul de zbor a aterizat forţat, sâmbătă, pe o insulă din Massachusetts, după ce pilotul a suferit o urgenţă medicală, a anunţat poliţia, potrivit agenției Associated Press, citată de News.ro.

Accidentul s-a produs sâmbătă după-amiază în apropierea aeroportului de pe Insula Martha’s Vineyard din West Tisbury, Massachusetts. Pilotul, un bărbat în vârstă de 79 de ani, a suferit urgenţa în timpul apropierii finale a avionului, a precizat poliţia statului Massachusetts.

Poliţia a precizat că accidentul „a dus la o aterizare dură în afara pistei, care a provocat ruperea în două a aripii stânga a avionului”. Autorităţile nu au indicat numele niciuneia dintre persoanele aflate în avion şi au precizat că ambele au fost transportate la spital.

Pilotul a fost apoi transportat la un spital din Boston în stare gravă. Pasagera a suferit răni uşoare şi a fost externată de la un spital local, a precizat poliţia.

Avionul Piper Meridian fabricat în 2006 a plecat din Westchester County, New York, sâmbătă după-amiază. Pilotul şi pasagera sunt locuitori din Connecticut, a precizat poliţia.

Accidentul este investigat de poliţia statală, de Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) şi de Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA). Un purtător de cuvânt al FAA a declarat că NTSB se ocupă de anchetă.

Aeronava a fost ridicată şi dusă într-un loc sigur de pe aeroport, iar locul accidentului a fost curăţat, a precizat poliţia statală.

Accidentul a avut loc la aproape 24 de ani de când în urma prăbuşirii unui aparat de zbor Piper şi-au pierdut viaţa John F. Kennedy Jr., soţia sa Carolyn Bessette şi sora acesteia, Lauren Bessette, în largul Martha’s Vineyard.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro