Sari direct la conținut

Audieri la Parchet în cazul lui Alfred Bulai, după ancheta Snoop în care mai multe foste studente l-au acuzat de abuzuri sexuale

HotNews.ro
Audieri la Parchet în cazul lui Alfred Bulai, după ancheta Snoop în care mai multe foste studente l-au acuzat de abuzuri sexuale
Colaj foto. Sursa foto: SNSPA

La o săptămână de la investigația site-ului Snoop.ro, care a publicat mărturiile mai multor studente ce îl acuză de abuzuri sexuale pe profesorul Alfred Bulai de la SNSPA, procurorii Parchetului Sectorului 1 încep audierile, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

După ce Snoop.ro a scos la iveală acest caz, Parchetul a deschis o anchetă in rem pentru infracțiunea de „folosirea funcției în scop sexual”, iar pe adresa de email a instituției au fost trimise aproximativ 20 de mesaje despre Alfred Bulai, procurorii explicând însă că „20 de mailuri nu echivalează cu 20 de plângeri”.

De luni, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 încep audierile în acest caz. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că au fost chemate studente sau foste studente care l-au acuzat pe Bulai de abuzuri sexuale. De asemenea, în aceste zile vor fi audiate, ca martori, și tinere care nu au fost vizate, dar care știau despre aceste abuzuri.

Potrivit surselor citate, conducerea SNSPA și profesorii Alfred Bulai și Marius Pieleanu, acuzat, de asemenea, de hărțuire sexuală, vor fi chemați la audieri după ce procurorii vor sta de vorbă cu victime și cu alte tinere, „pentru a cunoaște dimensiunea fenomenului”.

Conform dezvăluirilor făcute luni de site-ul de investigații Snoop.ro, sociologul Alfred Bulai, profesor și cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde era cazat și unde le chema să le ofere feedback academic.

Jurnaliștii de la Snoop au scris că Bulai chema studentele și la terase pentru a discuta prestația lor la curs, dar le punea întrebări despre viața lor sexuală. Acesta le vorbea și câte patru ore despre cum trebuie să se poarte o femeie, astfel încât bărbatul „să se simtă puternic”. 

Victimele l-au înregistrat audio pe Alfred Bulai, iar Snoop a realizat un film de peste 20 de minute cu aceste înregistrări, cu declarațiile video ale fetelor și cu reacția lui Bulai.

După aceste dezvăluiri, au început să apară acuzații de hărțuire sexuală și la adresa sociologului și profesorului Marius Pieleanu. Rise Project și Investigatoria.ro au publicat joi mărturiile mai multor femei, foste studente cărora Marius Pieleanu le-a fost profesor la SNSPA, despre care susțin că a avut un comportament abuziv. Marius Pieleanu a anunțat apoi că va întrerupe contractul cu SNSPA.

INTERVIURILE HotNews.ro