Sari direct la conținut

AUR anunță că va participa luni la consultările convocate de Ciolacu pentru a stabili data alegerilor prezidențiale

HotNews.ro
George Simion, protest la Parchetul General, Foto: Inquam Photos / George Călin
George Simion, protest la Parchetul General, Foto: Inquam Photos / George Călin

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă că va participa luni, de la ora 11,00, la consultările anunţate de premierul Marcel Ciolacu pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale din acest an. Amintim că în plin scandal între PSD și PNL în privința datei alegerilor prezidențiale, premierul Marcel Ciolacu a invitat vineri liderii partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul scrutinului.

AUR a anunțat, sâmbătă, printr-un comunicat, că delegaţia partidului va fi compusă din George Simion, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu şi prim-vicepreşedintele AUR, Marius Lulea.

„AUR condamnă lipsa de asumare a prim-ministrului Marcel Ciolacu, precum şi iresponsabilitatea coaliţiei PSD-PNL în privinţa modului deficitar în care cele două partide conduc ţara şi au organizat alegerile din 9 iunie, iar acum jonglează, după propriile interese politice, cu data alegerilor prezidenţiale“, spune AUR.

Executivul s-a reunit vineri, în ședință de guvern, iar pe agenda ședinței nu s-a regăsit hotărârea de guvern privind calendarul alegerilor prezidențiale, așa cum premierului Marcel Ciolacu îi ceruse ministrului de Interne, Cătălin Predoiu.

Această hotărâre a generat tensiuni între cele două partide care formează coaliția de guvernare întrucât PSD și PNL nu s-au pus de acord privind data alegerilor, social-democrații insistând pentru septembrie, în timp ce liberalii au propus noiembrie.

La finalul ultimei ședințe de coaliție, de marți, PSD prin vocea purtătorului de cuvânt Lucian Romașcanu, îi dăduse un ultimatum ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, ca până vineri, împreună cu partidul, să aleagă între cele două variante propuse de social-democrați: 15 și 29 septembrie. Liberalii au refuzat să aleagă o dată și au insistat pe calendarul propriu.

Vineri, premierul Marcel Ciolacu a invitat liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. „Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România”, a declarat Ciolacu.

INTERVIURILE HotNews.ro