Sari direct la conținut

„Avem o frânghie de care să spânzurăm cadavrul imperial rusesc”: Reacție furioasă a lui Oleksii Danilov după ultimele atacuri ale Rusiei

HotNews.ro
Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia
Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ucraina va spânzura „cadavrul imperial rusesc” cu „liniile roșii” trasate de președintele Vladimir Putin, a amenințat joi Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare de la Kiev, citat de Ukraîinska Pravda.

„Răspunsul Ucrainei la atacurile cu rachete asupra unor orașe pașnice și uciderea de civili este unul singur – creșterea numărului și a anvergurii loviturilor împotriva sistemelor de lansare a rachetelor forțelor de ocupație”, a scris Danilov joi pe pagina sa de Twitter.

„Ucraina a strâns de mult timp toate așa-zisele ‘linii roșii’ ale lui Putin și le-a răsucit într-o frânghie de care să fie spânzurat cadavrul imperial rusesc”, a afirmat oficialul ucrainean la o zi după ce Vladimir Putin a anunțat o serie de condiții pentru ca Rusia să revină la implementarea acordului ce a permis Kievului să își exporte producția de cereale prin porturile de la Marea Neagră.

„Tentativele de intimidare au efectul opus și consecințele vor fi catastrofale pentru Federația Rusă. Pe ocupanți îi așteaptă o mulțime de surprize neplăcute și salutări – nu doar de la armata de drone, ci și de la flota de drone”, a mai spus Oleksii Danilov într-o posibilă referință la exploziile ce au avut loc recent pe Podul Kerci care leagă Crimeea de Rusia continentală.

Comitetul antitero al Rusiei a declarat la scurt timp după raportarea exploziilor că acestea au fost provocate de un atac ucrainean cu drone maritime. Informația nu a fost confirmată independent deocamdată însă o parte a presei ucrainene a scris că atacul ar fi fost rezultatul unei operațiuni puse la cale de serviciile speciale și marina țării.

Danilov a transmis joi un mesaj și politicienilor din Odesa, pro-ruși înainte de începerea războiului, afirmând că „este timpul să explice cum târârea lor pe covorul Kremlinului a adus ‘pacea rusească’” în orașul-port de la Marea Neagră și „cât sânge a costat”.

Comentariile lui Danilov vin după ce forțele armate ruse au lansat pentru a treia noapte consecutiv atacuri cu rachete asupra Odesei, încercând să îi distrugă instalațiile portuare după ce a denunțat acordul privind exporturile de cereale ucrainene.

Cel puțin două persoane au fost ucise şi alte 27 rănite în urma atacurilor ruseşti din cursul nopţii, care au vizat Odesa, dar şi orașele Nikolaev și Harkov, potrivit unui bilanț actualizat publicat joi după-amiaza de autoritățile ucrainene.

Urmărește ultimele evoluții din a 512-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro