Sari direct la conținut

Avocatul fostului judecător Mustață sesizează Ministerul Justiției și Administrația Penitenciarelor pentru verificări după decesul acestuia

HotNews.ro
Judecatorul Stan Mustata, Foto: Captura YouTube
Judecatorul Stan Mustata, Foto: Captura YouTube

Avocatul fostului judecător Stan Mustață, care a murit la spital în urma unui infarct miocardic, a spus joi că va face plângere penală împotriva conducerii Penitenciarului Jilava şi memorii la Ministerul Justiţiei (MJ) și ANP referitor la situaţia din închisori, relatează Mediafax.

„Voi face plângeri împotriva directorului care a dispus transferul la 2 noaptea, voi face un memoriu la Ministerul Justiției și la Administrația Națională a Penitenciarelor, cu solicitarea de efectuare de verificări, voi face tot ceea ce trebuie făcut. Memoria acestui om merită”, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, avocatul Lorette Luca.

Fostul judecător Stan Mustață a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă. Fostul magistrat, care era încarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea și din cauza unor probleme ale rinichilor.

Mustață, acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca, a fost condamnat definitiv, în anul 2016, la opt ani şi şase luni de închisoare de magistraţii instanţei supreme. Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. În prima instanţă, Curtea de Apel Bucureşti a dispus o pedeapsă de zece ani şi opt luni în cazul magistratului. În cazul Marianei Curea, complicea magistratului, a fost dispusă o pedeapsă de patru ani şi trei luni de închisoare. Magistraţii au dispus condamnarea Marianei Curea la patru ani şi trei luni, a lui Ion Boraciu la şase ani şi şase luni, a lui Florian Alexandru la cinci ani şi patru luni şi a lui Ciprian Moraru la un an şi patru luni, toate în cu executare. Prin intermediul lui Ion Boraciu şi al lui Florian Alexandru, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Ciprian Moraru a fost condamnat pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro