Sari direct la conținut

Avocatul lui Nelu Tătaru, explicații despre banii din cabinet: „Erau ai lui și îi număra”. Ce spune că vor găsi la fostul ministru în frigider

HotNews.ro
Avocatul lui Nelu Tătaru, explicații despre banii din cabinet: „Erau ai lui și îi număra”. Ce spune că vor găsi la fostul ministru în frigider
Radu Bobârnat, avocatul lui Nelu Tătaru și o captură din referatul DNA cu Nelu Tătaru, numărând bani. Foto: G4Media

Întrebat de reporterul HotNews.ro despre imaginile din referatul DNA, în care Nelu Tătaru apare numărând bancnote, avocatul medicului spune că erau banii acestuia și îi număra din precauție, „ca să nu vină cei de la DNA sau din altă parte să-l întrebe câți bani aveți la dumneavoastră și el să nu poată să-i justifice”

Acuzat de luare de mită și rămas fără imunitate parlamentară, doctorul Nelu Tătaru a venit marți la Spitalul „Dimitrie Castroian” din Huși, acolo unde a acordat consultații pacienților. Surse din unitatea medicală au declarat, pentru HotNews, că astăzi medicul avea programată o intervenție chirurgicală, însă a fost amânată pentru că erau așteptate perchezițiile DNA.

Anchetatorii nu au mai sosit marți la Huși, însă avocații lui Nelu Tătaru au fost prezenți timp de mai multe ore în curtea unității medicale. „Probabil vor veni mâine”, a precizat Radu Bobârnat, avocat și coleg de partid cu Nelu Tătaru.

Radu Bobârnat. Foto: Simona Voicu / Hotnews

În referatul DNA trimis pentru solicitarea ridicării imunităţii parlamentare, procurorii menționează că Nelu Tătaru a fost filmat luând mită de la pacienți de 57 de ori. 

Potrivit documentului, după plecarea pacienților din cabinet, doctorul lua banii și îi punea, de cele mai multe ori, în dulapul din încăpere. Procurorii mai fac referire la un obicei al medicului: „Imediat ce ajunge în cabinet, medicul Nelu Tătaru deschide dulapul aflat imediat lângă ușa de intrare în cabinet și numără sumele de bani aflate în dulap, sume care provin de la pacienți/aparținători”.

Marți, la ieșirea din Spitalul „Dimitrie Castroian” din Huși, avocatul Radu Bobârnat a confirmat că doctorul Tătaru obișnuia să numere banii atunci când ajungea la cabinet, dar spune că banii îi aparțineau medicului și că îi număra în cazul unei eventuale vizite a DNA. 

„Domnul doctor, dimineața, își număra banii ca nu cumva să vină cei de la DNA sau din altă parte să-l întrebe câți bani aveți la dumneavoastră și el să nu poată să-i justifice. Erau banii lui. Dacă erau bani de la pacienți nu îi număra dimineața. Vă dați seama, nu avea de unde să aibă banii dimineața. Erau banii de acasă. Și îi număra: ia să vedem, câți am, dacă mă întreabă cineva. Există riscul ăsta și la medici, și la vameși, și la orice funcționar”, a declarat Radu Bobârnat jurnaliștilor.

Întrebat dacă medicul Nelu Tătaru se aștepta zilnic să fie vizitat de către DNA, de avea acest obicei, avocatul a replicat: „Nu se aștepta din clipă în clipă, dar oricine lucrează la stat se așteaptă și la o astfel de situație”.

Avocatul a întărit declarațiile făcute de Nelu Tătaru cu o zi înainte, afirmând că acesta nu a luat niciodată banii despre care DNA acuză că i-au fost oferiți de pacienți.

„Din ce am vorbit cu domnul doctor acei bani (care apar în înregistrări n.r.) nu au fost luați. Cineva i-a luat dar nu el. Poate i-au luat chiar investigatorii. Nu știm ce s-a întâmplat. Dacă ei au pus acolo doar ca să se filmeze banii și apoi i-au luat?, vom vedea. Eu vă pot spune că am participat și la audierea unor suspecți de dare de mită, care erau acuzați că i-au dat domnului doctor câte 100 de lei sau câte 50 de lei. Unii dintre ei nu au vrut să dea declarații, iar cei care au dat au precizat că domnul doctor a refuzat banii și atunci când el nu se uita, nu era atent, când scria ceva, atunci ar fi pus ei printre dosare. Ce s-a întâmplat cu banii ăia, dacă e adevărat ce spun suspecții, nu pot să vă spun”, a adăugat avocatul lui Nelu Tătaru.

Despre perchezițiile care urmează a se desfășura la Huși, avocatul susține că procurorii nu vor găsi mare lucru în cabinetul doctorului Tătaru din spital.

„Nu vor găsi nimic. Vor ridica laptopul, să se facă o percheziție informatică, se vor uita probabil în frigider unde el are niște alimente. Domnul doctor venea la ora 6 dimineața aici și stătea până noaptea târziu, El aicea mânca, aiciea se odihnea. Avea un frigider plin cu alimente. Asta vor găsi”, a completat avocatul Bobârnat, subliniind că „sub nicio formă” nu vor fi găsite sume de bani. 

INTERVIURILE HotNews.ro