Sari direct la conținut

Bărbat ucis de un câine din rasa Amstaff lăsat în grijă de un vecin. Nepoata lui de 14 ani a reușit să scape din colții animalului periculos

HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Un bărbat de 47 de ani dintr-o localitate gălățeană a fost omorât de câinele vecinului, un Amstaff, pe care venise să îl hrănească deoarece proprietarul animalului era plecat la muncă. De asemenea, nepoata bărbatului ucis, în vârstă de14 ani, a fost la rândul ei muşcată de câine.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi a anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, duminică seara, de către un bărbat de 50 de ani, cu privire la faptul că într-o curte din satul Roşcani, comuna Băneasa, fratele său, în vârstă de 47 de ani, este inconştient şi nu poate ajunge la el din cauza unui câine agresiv.

„Poliţiştii au intrat în curtea imobilului respectiv şi doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acţionând în direcţia câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reuşit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului. Au transportat victima în afara curţii până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă muşcată la nivelul gâtului. De asemenea, până la sosirea poliţiştilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost muşcată de mâna stângă de acelaşi câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reuşind apoi să iasă din curte”, a transmis IPJ Galaţi, citat de news.ro.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că proprietarul gospodăriei respective şi al câinelui, care are trei ani, lăsase în grija bărbatului de 47 sarcina de a-i hrăni animalele pe care le are, în perioada cât era plecat la muncă.

„Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un ţarc special confecţionat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă şi să îl lase liber în curte. În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17:00 şi, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20:20, fratele şi cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă. În cursul nopţii de 16/17 iulie 2023, la adresă a revenit şi proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situaţiei, precum şi a condiţiilor de deţinere”, a mai precizat sursa citată.

Poliţiştii au întocmit în cauză un dosar penal pentru comiterea infracţiunii privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, a infracţiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă.

Cercetările au fost preluate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro