Sari direct la conținut

Barca răsturnată în râul Mureş: O nouă zi de căutari fără rezultat. Cei patru dispăruţi nu au fost găsiţi / Căutările vor fi reluate miercuri dimineaţă

HotNews.ro
Interventie pe râul Mureș, Foto: AGERPRES
Interventie pe râul Mureș, Foto: AGERPRES

Pompierii şi scafandrii nu au reuşit să găsească trupurile celor doi copii şi doi adulţi dispăruţi, duminică seară, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. Echipajele s-au retras la bază, iar căutările vor fi reluate miercuri dimineaţă, informează News.ro.

„În acest moment cele 4 persoane dispărute, doi copii şi doi adulţi, nu au fost găsite. În această seară, începând cu ora 19:00, echipajele de scafandri s-au retras la bază. 2 echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş şi ISU Arad vor continua misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii”, a transmis ISU Timiş marţi seară.

Căutările vor fi reluate miercuri dimineaţă, cu forţe şi mijloace din fiecare subunitate de intervenţie, începând cu ora 08:00.

În cursul zilei de marţi, aproximativ 30 de pompieri şi mai multe echipaje de scafandri au intervenit pentru căutarea celor patru persoane dispărute, doi copii şi doi adulţi, în apele râului Mureş, după ce duminică seară barca în care se aflau s-a răsturnat. În sprijinul acestora a intervenit şi un elicopter. De asemenea, a fost solicitat sprijin şi au început căutările şi pe teritoriul Ungariei.

Barca în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, duminică seară, în râul Mureş, în zona localităţii Periam Port din judeţul Timiş. Şapte persoane au reuşit să se salveze, iar un copil de 3 ani a fost declarat decedat. Alte patru persoane, doi copii şi doi adulţi, sunt căutate încă de pompieri şi scafandri.

Conducătorul bărcii a fost reţinut pentru 24 de ore, însă a fost eliberat, el fiind cercetat în libertate pentru ucidere din culpă. Barca lui nu era înmatriculată şi el nu deţinea certificat de conducere a ambarcaţiunii. De asemenea, bărbatul consumase alcool.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro