Sari direct la conținut

Barna, despre întârzierea moțiunii de cenzură: Există o diferență între declarațiile politicienilor din așa-zisa opoziție și atitudinea de facto

HotNews.ro
Dan Barna, Foto: Agerpres
Dan Barna, Foto: Agerpres

Liderul USR, Dan Barna, a declarat duminică seară că depunerea moțiunii de cenzură întârzie pentru că există o diferență între ceea ce declară liderii politici din așa-zisa opoziție că susțin moțiunea și atitudinea ”de facto”, întrucât încă nu s-au întrunit cele 233 de semnături care ar garanta că acțiunea va avea efect.

Potrivit lui Barna se discută în continuare la nivel individual cu reprezentații partidelor.

”Așteptăm însă ca declarațiile să fie urmate și de semnăturile propriu-zise”, a declarat liderul USR la Digi24.

”Obiectivul este să depunem moțiunea dar ca moțiunea să aibă efect trebuie să fim cât mai aproape de cele 233 de semnături”, a mai spus Barna.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri seară, că a avut o primă discuție informală cu liberalii și, pe lângă textul moțiunii, vrea să știe și care sunt pașii următori după o eventuală cădere a guvernului.

„Dacă nu avem un vot de încredere, evident că atunci Guvernul va cădea prin moțiune de cenzură. Pot să vă spun că am avut o primă discuție informală cu PNL, care a solicitat să se întâlnească cu noi ca și cu celelalte partide de Opoziție. Vom mai avea o discuție săptămâna viitoare, să discutăm pe marginea textului moțiunii de cenzură și de asemenea le-am transmis celor din PNL că dorim să știm și care sunt pașii următori, după căderea Guvernului, pentru că aceasta este o problemă importantă. Dăm jos un guvern ca să guvernăm mai bine”, a declarat Tăriceanu, la Digi24.

Președintele PNL Ludovic Orban a afrmat că moțiunea de cenzură va fi depusă la momentul oportun și după ce textul va fi semnat de cel puțin 233 de parlamentari.

Potrivit legii, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a Parlamentului în cel mult 5 zile de la data depunerii și se dezbate și votează după 3 zile de la data prezentării. Pentru a fi demis guvernul este nevoie ca moțiunea să fie votată de 233 de parlamentari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro