Sari direct la conținut

Bebeluș de 3 luni, mort într-un incendiu din Bistrița Năsăud. O altă fetiță și bunica lor, care a încercat să salveze copiii, au fost rănite

HotNews.ro
Pompieri, Foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com
Pompieri, Foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com

O fetiţă în vârstă de doar trei luni a decedat sâmbătă după-amiază, într-un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Poienile Zagrei, din județul Bistrița-Năsăud. O altă fetiță, în vârstă de aproximativ un an, şi o femeie de 46 de ani au suferit arsuri, informează Agerpres.

Femeia rănită, care este bunica celor două fetiţe, a suferit arsuri de gradul II în încercarea de a salva copiii.

„În interiorul casei cuprinsă de incendiu au fost surprinşi doi copii, unul în vârstă de aproximativ un an şi un bebeluş, în vârstă de aproximativ trei luni. Din nefericire, bebeluşul în vârstă de 3 luni a fost găsit decedat de către echipajul medical. În încercarea de a evacua copiii, bunica a suferit arsuri de gradul II A şi B pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului, fiindu-i afectate şi căile aeriene”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud

Femeia „a fost intubată la faţa locului şi transportată de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD la UPU SMURD Bistriţa, împreună cu celălalt copil, care a suferit arsuri de gradul I la nivelul mâinilor”, precizează reprezentanții ISU.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei, care a deschis un dosar penal pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

„În urma primelor verificări efectuate la faţa locului, a reieşit faptul că incendiul ar fi izbucnit la locuinţa unei femei de 46 de ani din localitate, care se afla în imobil împreună cu cele două nepoate ale sale. (…) În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud continuă cercetările pentru a stabili cauza şi împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul”, a anunțat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Casa din satul Poienile Zagrei, comuna Zagra, în care s-a produs tragedia a fost distrusă aproape în totalitate. Locuința avea o suprafaţă de aproximativ 32 de metri pătraţi.

Cauza incendiului este în curs de stabilire.

INTERVIURILE HotNews.ro