Sari direct la conținut

Benzina la control! Cum a scăpat un șef din Poliția Română prins că se plimba cu mașina de serviciu la casa sa de vacanță

HotNews.ro
Benzina la control! Cum a scăpat un șef din Poliția Română prins că se plimba cu mașina de serviciu la casa sa de vacanță
Chestorul Alin Petecel, în centru. Foto: Constantin Duma / Agerpres

Site-ul de investigații Snoop arată azi, cu documente obținute din cadrul Poliției Române, cum chestorul Alin Petecel, șeful IPJ Timiș, a fost pus să plătească puțin peste 2.000 lei, combustibilul, după ce a mers în repetate rânduri cu mașina la casa de vacanță aflată în cealaltă parte a județului. Mai mult, într-un prim raport, controlul IGPR descoperise mai multe nereguli, toate desființate de șeful Direcției de Investigare Economică.

La începutul lunii octombrie, o șoferiță de 22 ani a fost reținută pentru furt după ce a aruncat la gunoi o imprimantă uitată de Poliție pe mașina ei. Tânăra a stat 24 ore în arest și a fost eliberată, apoi, sub control judiciar. Mai mult, oamenii legii au percheziționat atât apartamentul ei, cât și al părinților.

Autoritățile au menționat că ea nu a mai răspuns apelurilor de a înapoia obiectul. PRO TV a citat și procurorul, care a menționat că „anchetatorii îi reproșează că a luat un bun valoros al statului și l-a pus în mașina personală”.

„Bunul valoros al statului” costă circa 2.700 lei, scrie aceeași sursă.

Un prejudiciu asemănător, puțin peste 2.000 lei, a fost calculat și în cazul unui șef din Poliție. Ce s-a întâmplat în cazul său?

Avertizat încă din ianuarie 2022

Alin Petecel, șeful IPJ Timiș, a fost surprins de mai multe ori cu mașina de serviciu, un Audi A4, în fața vilei de vacanță, scria Libertatea în 2022.

Aceasta se află lângă lacul Surduc din estul județului, la 168 de kilometri dus-întors de oraș.

Poliția Română a început o anchetă în acest caz, mai ales că Petecel fusese avertizat, încă de la începutul anului, că nu poate folosi mașina în scopuri personale.

Jurnaliștii aflau, atunci, că existase o plângere încă din 2021 în acest sens.

Raport negativ

Într-un prim raport, Petecel a fost acuzat de mai multe nereguli. Printre care că a indus în eroare publicul și presa, dar și că nu a avut documente justificative pentru șapte călătorii către vila de vacanță.

Conform raportului inițial, „comunicarea realizată cu entitatea mass-media (…) s-a realizat în mod defectuos, fiind certificată o situație ce nu era conform cu realitatea”.

Mai mult, s-a descoperit și că pe foile de parcurs apărea numele altui agent, care se afla în zilele libere.

Într-un alt raport, șeful Direcției de Investigare a Criminalității Economice (DICE), Aurel Dobre, a desființat abaterile inițiale.

Citiți pe Snoop cum a fost iertat Alin Petecel și pus să plătească doar puțin peste 2.100 lei pe combustibil ca prejudiciu. 

INTERVIURILE HotNews.ro