Sari direct la conținut

Biden a dus relațiile ruso-americane „în pragul rupturii” – acuză Moscova

HotNews.ro
Serghei Lavrov și Maria Zaharova, Foto: Russian Foreign Ministry / TASS / Profimedia Images
Serghei Lavrov și Maria Zaharova, Foto: Russian Foreign Ministry / TASS / Profimedia Images

Rusia l-a convocat luni pe ambasadorul american și l-a acuzat pe președintele SUA Joe Biden că a dus relațiile dintre Washington și Moscova „în pragul rupturii” prin declarațiile sale „nedemne” la adresa lui Vladimir Putin, relatează AFP.

Declarațiile lui Joe Biden, care, printre altele, l-a calificat pe omologul său rus Vladimir Putin drept un „criminal de război” pentru ofensiva militară în Ucraina, „sunt nedemne pentru un om de stat de rang înalt”, a afirmat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat difuzat după convocarea ambasadorului american la Moscova.

MAE rus a mai spus că i-a transmis ambasadorului american John Sullivan că astfel de remarci aduc relațiile ruso-americane în pragul rupturii”.

Ministerul rus i-a mai comunicat lui Sullivan că acţiunile ostile împotriva Rusiei vor primi un „răspuns decisiv şi ferm”.

Președintele american Joe Biden l-a calificat pentru prima oară, săptămâna trecută, pe președintele rus Vladimir Putin drept un „criminal de război”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat la afirmația liderului american denunțând o „retorică inacceptabilă și impardonabilă”.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro