Sari direct la conținut

Biden autorizează Pentagonul să trimită până la 3.000 de rezerviști în Europa

HotNews.ro
Femeie în armata SUA, Foto: Daniel Karmann / DPA / Profimedia
Femeie în armata SUA, Foto: Daniel Karmann / DPA / Profimedia

Președintele american Joe Biden a autorizat joi Pentagonul să trimită până la 3.000 de forțe de rezervă în Europa, în contextul în care războiul Rusiei din Ucraina continuă, potrivit CNN.

SUA au peste 100.000 de militari în Europa, număr care a crescut de la începutul invaziei Rusiei, în februarie 2022.

Conform noii autorizații, rezerviștii ar face parte din Operațiunea Atlantic Resolve care consolidează NATO și flancul său estic. Ordinul executiv semnat recent desemnează Operațiunea Atlantic Resolve ca operațiune de contingență, ceea ce le oferă rezerviștilor aceleași beneficii ca și membrilor serviciului activ.

Nici un soldat american nu este implicată direct în războiul din Ucraina, deoarece Kievul nu este în prezent membru al alianței NATO.

Mișcarea oferă Departamentului Apărării o altă opțiune pentru a trimite mai multe capabilități pentru a ajuta Comandamentul European al SUA.

Dar un oficial al apărării a declarat că va dura probabil aproximativ șase luni pentru a trimite acești rezerviști în Europa din cauza preavizului necesar.

Rezerviștii vor lucra probabil în domeniul logisticii și al susținerii sau în domenii medicale, cum ar fi stomatologia și asistența medicală.

Din 2014, forțele americane au fost desfășurate în Europa în cadrul Atlantic Resolve pentru a lucra cu aliații și partenerii din regiune.

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a adăugat că noua desemnare va permite Departamentului Apărării „să ofere un sprijin mai bun pentru sistem și să susțină forțele noastre”.

„Această mișcare include lucruri precum o mai mare capacitate de reacție în materie de contractare, drepturi legate de personal care oferă rezerviștilor activi aceleași beneficii ca și personalului din componenta activă”, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro