Sari direct la conținut

Biden nu se opune să facă un examen neurologic „dacă medicii mei îmi spun că ar trebui”

HotNews.ro
Biden nu se opune să facă un examen neurologic „dacă medicii mei îmi spun că ar trebui”
Joe Biden Foto: Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Președintele Joe Biden și-a reiterat joi noapte deschiderea pentru un examen neurologic, dar numai „dacă medicii mei îmi spun că ar trebui”.

Răspunsul președintelui vie după ce membri din partidul său au sugerat să facă un astfel de control pentru a liniști îngrijorările cu privire la capacitatea sa mentală de a activa în al doilea mandat, potrivit CNN.

„Nu mă opun, dacă medicii mei îmi spun că ar trebui să fac un alt examen neurologic, îl voi face”, a declarat el într-o rară conferință de presă joi, la încheierea summitului NATO.

El a continuat: „În fiecare zi sunt înconjurat de medici buni. Dacă ei cred că există o problemă, vă promit – chiar dacă nu cred că este o problemă – că voi face din nou un examen neurologic. Nimeni nu sugerează asta chiar acum”.

Dar, președintele a deplâns îngrijorările tot mai mari cu privire la vârsta sa: „Indiferent de ceea ce am făcut, nimeni nu va fi mulțumit”.

Biden a reiterat că a efectuat trei examene neurologice în timpul mandatului, ultimul în februarie.

„Sunt testat în fiecare zi cu privire la capacitatea mea neurologică – deciziile pe care le iau în fiecare zi”, a spus el, subliniind vârsta ca o sursă de înțelepciune.

INTERVIURILE HotNews.ro