Sari direct la conținut

Biden va explica în această noapte retragerea sa din cursa prezidențială

HotNews.ro
Biden va explica în această noapte retragerea sa din cursa prezidențială
Președintele SUA Joe Biden: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Este din cauză că se simte prea bătrân? Sau acum este convins că nu poate câștiga împotriva lui Trump? Joe Biden își va expune miercuri, într-o alocuțiune solemnă, motivele pentru care se retrage din cursa prezidențială și îi cedează locul lui Kamala Harris, potrivit AFP.

Președintele democrat a ales ora de maximă audiență, 20:00 ora locală (3 ora României), pentru a se adresa americanilor cu privire la una dintre cele mai mari convulsii politice din istoria modernă a țării.

Abia recuperat după ce a fost bolnav de Covid și ieșit dintr-o săptămână de izolare, liderul octogenar va explica de ce a anunțat duminică, într-o simplă scrisoare publicată pe X, că nu va candida pentru un al doilea mandat.

El a fost înlocuit de vicepreședintele său Kamala Harris.

„În această seară, președintele nostru se va adresa națiunii pe tema retragerii candidaturii sale și va vorbi nu numai despre munca extraordinară pe care a realizat-o, ci și despre munca sa din următoarele șase luni”, a declarat ea miercuri la Indianapolis (Indiana).

Discursul lui Joe Biden va fi ținut din Biroul Oval al Casei Albe. Acesta va fi, fără îndoială, unul dintre cele mai importante în ceea ce privește evaluarea sa.

Sănătatea democratului în vârstă de 81 de ani este în mod evident în atenția tuturor, deoarece îngrijorările legate de sănătatea sa au fost cele care au determinat tabăra sa să îi ceară să se retragă din cursă.

HotNews.ro va transmite live discursul președintelui american.

INTERVIURILE HotNews.ro