Sari direct la conținut

Bode: Coaliția cu PSD nu a fost formată pe simpatii politice sau prietenii. PNL trebuie să câștige alegerile

HotNews.ro
Nicolae Ciucă și Lucian Bode, Foto: Guvernul Romaniei
Nicolae Ciucă și Lucian Bode, Foto: Guvernul Romaniei

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, sâmbătă, că actuala coaliţie de guvernare cu PSD nu a fost formată pe simpatii politice sau prietenii, ci este una pur pragmatică ce asigură stabilitatea României. Bode a adăugat că, în anul 2024, PNL trebuie să se organizeze astfel încât să câştige toate rândurile de alegeri.

„Revenind la coaliţia de guvernare, ea asigură stabilitatea de care avem nevoie în România şi acest lucru nu cred că îl poate nega nimeni. Nu este o coaliţie bazată pe simpatii politice sau pe prietenii, este una pur pragmatică. Asta nu ne împiedică să ne manifestăm ca liberali şi să ne apărăm principiile şi valorile, să corectăm ce avem de corectat în actul de guvernare şi să susţinem măsuri liberale cu argumente”, a spus Bode, citat de news.ro.

De asemenea, liderul liberal s-a referit şi la adversarii politici şi a arătat că PNL este şi va rămâne cel mai mare partid de dreapta.

„Când constatăm că unele obiceiuri nu mor peste noapte, trebuie să luăm atitudine şi să le combatem. Nu a fost uşor şi nici nu va fi uşor să stăm în această coaliţie, dar trebuie să ţinem cont că traversăm vremuri complicate în care românii vor să trăiască în linişte şi să aibă parte de un trai decent, să ştie că este cineva responsabil la conducerea ţării. Românii nu vor nici circul AUR, nici circul USR, nu vor scandal, nu vor ură şi dezbinare în societate, vor responsabilitate şi un plan de viitor concret din partea noastră. Iar viitorul ni-l construim noi. Noi, liberalii, suntem cel mai mare partid de dreapta şi vom rămâne aşa şi după alegeri. Indiferent cât se chinuie unii să zică că fac un aşa-zis pol de dreapta, când în formula aceea pui un partid progresist de aventurieri politici la pachet cu două formaţiuni de buzunar poţi spune cel mult că faci un vehicul de salvare al unor lideri care rămân fără loc de muncă, dar în niciun caz o construcţie politică serioasă”, a precizat Bode.

În opinia lui Lucian Bode, PNL trebuie să câştige în 2024 toate rândurile de alegeri.

„Alegerile din 2024 nu vor fi doar o probă a maturităţii politice, ci mai ales un test de organizare şi coeziune. Pentru PNL, obiectivul de a câştiga alegerile este complet justificat şi legitim. Vă îndemn să ieşiţi la luptă, la toate nivelurile, să vă faceţi auziţi mai clar şi mai răspicat şi să impuneţi punctul de vedere în ochii electoratului. Va urma o peroadă care ne va pune la încercare rezilienţa politică şi ne va testa convingerile fiecăruia este ceva aşteptat în preajma unei perioade electorale, însă riscurile unui decont electoral nefast de mai târziu, poate fi prevenit încă de acum, printr-o organizare internă eficientă şi printr-o ofertă politică serioasă, cu un program politic şi candidaţi serioşi, alături de menţinerea unităţii partidului ”, a mai spus Lucian Bode.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro