Sari direct la conținut

Bogdan Aurescu: Constat un interes crescut al cetatenilor din Transnistria sa obtina pasapoarte biometrice ale Moldovei, pentru a calatori fara vize in UE

HotNews.ro
Bogdan Aurescu, Foto: MAE
Bogdan Aurescu, Foto: MAE

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat ca exista un „interes crescut” al mediului de afaceri din Transnistria pentru a se „racorda la schimburile si la spatiul economic european”.

„Constat un interes crescut atat din partea mediului de afaceri din Transnistria pentru a se racorda la schimburile si la spatiul economic european, si Acordul de asociere, inclusiv componenta sa de liber schimb, mai ales aceasta componenta de liber schimb prezinta elemente de atractivitate pentru companiile din Transnistria”, a declarat acesta, intr-un interviu acordat postului national de radio.

Acesta a adaugat ca se constata de asemenea „un interes crescut din partea celor care locuiesc in Transnistria, sa obtina pasapoarte biometrice ale Republicii Moldova, pentru a calatori fara vize in UE”.

„Deci iata un efect pozitiv al demersurilor Chisinaului de integrare europeana si asupra solutionarii dosarului transnistrean”, adauga Bogdan Aurescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro