Sari direct la conținut

BREXIT: Cetățenii britanici din România, îndemnați de Ministerul Educației să intre în procedura de recunoaștere a diplomelor

HotNews.ro
BREXIT: Cetățenii britanici din România, îndemnați de Ministerul Educației să intre în procedura  de recunoaștere a diplomelor

Ministerul Educației le recomandă cetățenilor britanici din România să intre în procedura de recunoaștere a studiilor, în condițiile în care de la 1 ianuarie 2021 recunoașterea academică și profesională nu va mai funcționa ca în cazul statelor membre UE, după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.

Pe durata perioadei de tranziție, până la 31 decembrie 2020, recunoașterea diplomelor și a calificărilor profesionale obținute de cetățenii britanici și de membrii acestora de familie se realizează în aceleași condiții aplicabile cetățenilor UE, conform reglementărilor europene și naționale în materie, a transmis miercuri Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Cetățenii britanici și membrii lor de familie continuă să beneficieze de același tratament aplicabil cetățenilor unui stat membru UE și membrilor acestora de familie pentru a putea studia sau lucra în România, drepturi care decurg din legislația UE privind libera circulație a persoanelor. După încheierea perioadei de tranziție, recunoașterea academică și profesională se va realiza în conformitate cu procedurile stabilite pentru cetățenii terți, cu respectarea prevederilor Convenției de la Lisabona și a celorlalte reglementări în materie. Pentru a beneficia de avantajele perioadei de tranziție, Ministerul Educației le recomandă cetățenilor britanici și membrilor acestora de familie să aplice pentru recunoașterea studiilor.

Procesul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană (Brexit) a fost finalizat la 31 ianuarie 2020, iar Acordul de retragere a intrat în vigoare la 1 februarie 2020. Acordul de retragere prevede o perioadă de tranziție până la 31 decembrie 2020.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro