Sari direct la conținut

Caniculă, cu temperaturi de până la 39 de grade, în mare parte din țară, dar și vijelii. Noi atenționări meteo – HARTĂ

HotNews.ro
Canicula, Foto: Chumphon Whangchom | Dreamstime.com
Canicula, Foto: Chumphon Whangchom | Dreamstime.com

Valul de căldură va persista în aproape toată țara, iar temperaturile vor atinge din nou 39 de grade, spun meteorologii, care marți au emis noi atenționări cod galben și portocaliu pentru caniculă, dar și pentru vijelii în estul și sud-estul țării.

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată va fi în vigoare marți, între orele 12.00 și 22.00 și vizează nouă județe.

Vijelii în estul și sud-estul țării

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, local în Moldova, Dobrogea, precum și în jumătatea de est a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp) și grindină.

Caniculă în aproape toată țara

În mare parte din România, valul de căldură se menține, iar meteorologii au emis noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă pentru marți și miercuri.

Avertizarea cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat va fi în vigoare marți și miercuri.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul, vestul și local în centrul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Avertizarea cod portocaliu va fi în vigoare marți, dar meteorologii spun că valul de căldură și disconfortul termic vor persista și în următoarele zile, în special în regiunile sudice.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, marți, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade.

39 de grade, marți, în București

Și Capitala se află sub cod portocaliu de caniculă. Potrivit prognozei speciale pentru București, valul de căldură se va menține – va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade marți și de 36…37 de grade miercuri. Minimele termice vor fi în general de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare în noaptea de miercuri spre joi vor fi perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, spun meteorologii. (Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro