Sari direct la conținut

Care sunt companiile aeriene care și-au suspendat din zboruri pe fondul creșterii tensiunilor din Orientul Mijlociu

HotNews.ro
Avion în zbor, Foto: Bayne Stanley / Zuma Press / Profimedia Images
Avion în zbor, Foto: Bayne Stanley / Zuma Press / Profimedia Images

Îngrijorările legate de un conflict mai larg în Orientul Mijlociu au determinat companiile aeriene internaționale să suspende zborurile către regiune sau să evite spațiul aerian afectat.

Reuters ne prezintă câteva dintre companiile aeriene care au ajustat serviciile spre și dinspre regiune:

AIR ALGERIE

Compania aeriană algeriană a suspendat temporar zborurile spre și dinspre Liban până la noi ordine.

AIR INDIA

Transportatorul național indian a suspendat zborurile regulate spre și dinspre Tel Aviv până la noi ordine.

AIR FRANCE-KLM AIRF.PA

Air France și-a prelungit suspendarea zborurilor între Paris și Beirut până la 11 august.

Divizia sa olandeză KLM a anulat, de la începutul lunii august, toate zborurile sale spre și dinspre Tel Aviv până la 26 octombrie.

TAROM

Compania Tarom anunţă că suspendă zborurile către Tel Aviv, Amman şi Beirut din perioada 6-12 august, din motive de securitate. Decizia a fost luată în contextul agravării tensiunilor din regiunea Orientului Mijlociu, după ce săptămâna trecută au fost suspendate zborurile spre Liban.

„În urma evoluţiilor actuale din Orientul Mijlociu şi a deteriorării contextului de securitate din regiune, compania Tarom informează că suspendă zborurile către şi dinspre Tel Aviv, Amman şi Beirut pentru perioada 6-12 august 2024. Tarom a suspendat iniţial doar zborurile pe ruta Bucureşti-Beirut, până la data de 6 august, în urma alertei de călătorie emise de către Ministerul Afacerilor Externe, care informează asupra riscurilor de securitate pentru deplasările în Republica Libaneză şi recomandă evitarea oricărei călătorii”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de companie

DELTA AIR LINES DAL.N

Transportatorul a prelungit suspendarea zborurilor între New York și Tel Aviv până la 31 august.

EASYJET EZJ.L

Compania aeriană britanică lowcost și-a întrerupt zborurile spre și dinspre Tel Aviv în aprilie și va relua zborurile la 30 martie 2025, a declarat un purtător de cuvânt.

ITA AIRWAYS

Compania italiană ITA Airways a prelungit suspendarea zborurilor sale către și de la Tel Aviv până la 10 august.

LUFTHANSA LHAG.DE

Compania aeriană germană a prelungit evitarea spațiului aerian iranian și irakian și a declarat că va suspenda zborurile spre și din Tel Aviv, Teheran, Beirut, Amman și orașul irakian Erbil până la 13 august.

Swiss Air Lines, o unitate a grupului Lufthansa, a prelungit suspendarea zborurilor spre și dinspre Tel Aviv și Beirut până la 13 august, evitând până atunci spațiul aerian deasupra Israelului, Iranului și Irakului.

JORDANIAN REGAL

Compania națională a Iordaniei își va suspenda zborurile spre și dinspre capitala libaneză Beirut până la 10 august. Acestea au fost suspendate din 29 iulie.

RYANAIR RYA.I

Cea mai mare companie aeriană lowcost din Europa și-a anulat zborurile spre și dinspre Tel Aviv până la 23 august.

SINGAPORE AIRLINES SIAL.SI

Compania aeriană a încetat să zboare deasupra spațiului aerian iranian și folosește rute alternative.

UNITED AIRLINES UAL.O

Compania aeriană cu sediul în Chicago și-a suspendat zborurile către Tel Aviv în viitorul apropiat. United Airlines și-a suspendat serviciul zilnic Newark, New Jersey-Tel Aviv la 31 iulie, invocând motive de securitate.

ALERTĂ ÎN SPAȚIUL AERIAN LIBANEZ

Marea Britanie a recomandat companiilor aeriene britanice să nu intre în spațiul aerian libanez de la 8 august până la 4 noiembrie, invocând „riscul potențial pentru aviație din cauza activității militare”.

INTERVIURILE HotNews.ro