Sari direct la conținut

CDC urmează să renunțe la recomandarea privind izolarea persoanelor cu Covid (presă)

HotNews.ro
Sediul CDC din Atlanta, Georgia, Foto: Cyclical Core / Deviant Art
Sediul CDC din Atlanta, Georgia, Foto: Cyclical Core / Deviant Art

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) intenţionează să renunţe la recomandările privind izolarea de cinci zile pentru COVID-19, conform unor noi orientări ce ar fi planificate de această agenţie guvernamentală americană, scrie marţi cotidianul The Washington Post, citat de Reuters și Agerpres.

CDC intenţionează să le recomande persoanelor care sunt testate pozitiv cu COVID-19 să decidă singure când să pună capăt regimului de izolare, în funcţie de simptomele lor.

Persoanele cu simptome uşoare şi în curs de ameliorare nu vor mai fi nevoite să rămână acasă dacă nu au mai avut febră timp de cel puţin 24 de ore, se arată în articolul din The Washington Post, care citează oficiali ai CDC familiarizaţi cu această problemă, adăugând că noile recomandări nu se vor aplica spitalelor şi altor unităţi de îngrijire a sănătăţii în care sunt internate persoane din populaţii mai vulnerabile.

Reprezentanţii CDC nu au dat curs deocamdată invitaţiei transmise de Reuters pentru a face declaraţii pe această temă.

Guvernul american nu a semnat încă liniile directoare pe care CDC ar urma să le publice în aprilie pentru a primi feedback din partea publicului, se adaugă în acelaşi articol.

Ghidul de izolare în cazul unui test pozitiv pentru COVID-19 nu a mai fost actualizat din decembrie 2021, când CDC a redus perioada de izolare recomandată pentru americanii cu cazuri asimptomatice la cinci zile, de la recomandarea anterioară de 10 zile.

Datele CDC au arătat că aproape 86% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate recent în Statele Unite, până la data de 19 ianuarie, au fost cauzate de subvarianta JN.1, clasificată ca fiind o „variantă de interes” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro