Sari direct la conținut

Ce a făcut Nicolae Ciucă în momentul în care l-a văzut pe Marcel Ciolacu la ceremonia de Ziua Armatei

HotNews.ro
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, care este și candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale din acest an, afirmă că în continuare nu are discuţii cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. Sâmbătă, Ciucă a spus că la ceremonia organizată de Ziua Armatei s-a limitat doar să-i strângă mâna lui Ciolacu, arătând că nu sunt „duşmani la acel nivel încât să refuzi să dai mâna cu un competitor politic”, scrie News.ro.

„Eu unul sunt un om cât se poate de normal. A venit la mine, mi-a întins mâna, i-am întins mâna. Nu suntem duşmani la acel nivel încât să refuzi să dai mâna cu un competitor politic, dar a fost doar salutul pentru că ne-am întâlnit după atât de mult timp şi atât”, a declarat liderul liberal, răspunzând unor întrebări.

„De aici încolo avem fiecare activitatea noastră de campanie şi proiectele noastre, şi argumentele noastre, viziunea noastră cu care venim în faţa cetăţenilor”, a precizat Nicolae Ciucă.

El și-a reafirmat decizia de a nu mai realiza coaliţie cu PSD.

„Este cât se poate de clar, proiecţia pe care au pornit pentru a ajunge în turul doi împreună cu liderul partidului AUR, aceasta fiind singura şansă de câştigare a alegerilor. Noi ne vedem de drumul nostru, văd că în continuare se folosesc de tot felul de sondaje, este o chestiune care pe noi, PNL, pe mine, mă bucură, pentru că asta înseamnă că sunt singurul care contez pentru turul doi. Voi intra în turul doi şi veţi vedea că voi câştiga alegerile”, a susținut Ciucă.

Întrebat dacă el crede că există un plan al PSD pentru a-l ajuta pe George Simion să intre în al doilea tur al prezidenţialelor, Ciucă a răspuns: „Ştiţi cum se spune, dacă nu se face foc, nu iese fum”.

„Nu a fost doar domnul Gigi Becali, pe care îl cred, cred în sinceritatea sa. Este un mărturisitor nu doar de credinţă, iată şi în spaţul public şi, încă o dată, îl cred. Sunt şi alte voci şi sunt o serie întreagă de alte materiale de presă care subliniază această coordonare între PSD şi AUR. Mai mult de atât ce pot să spun?”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

În ceea ce priveşte posibilitatea de a se adresa justiţiei, Ciucă a explicat că este o diferenţă între legalitate şi aspectul de democraţie şi moralitate, arătând că cetăţenii fac distincţia atunci când votul lor este deturnat.

„Asta am spus, că nu este nici democratic, nici moral. Ce facem? Le spunem oamenilor ce se discută şi ceea ce se pregăteşte, iar oamenii sunt cei care vor decide”, a adăugat președintele liberalillor.

INTERVIURILE HotNews.ro