Sari direct la conținut

Ce arată necropsia în cazul fetei de 19 ani ucisă de urs pe Jepii Mici

HotNews.ro
Urs în România (Foto: Gabriel Bejan / Hotnews.ro)
Urs în România (Foto: Gabriel Bejan / Hotnews.ro)

Tânăra de 19 ani care a murit marți pe Jepii Mici din masivul Bucegi după ce a fost atacată de urs a suferit numeroase leziuni externe şi interne, provocate atât de atacul animalului, cât şi de căderea de la înălţime, arată rezultatul examenului medico-legal, transmite News.ro.

Şeful Serviciului de Medicina Legală Prahova, medicul Vasile Drăghici a declarat că atât leziunile provocate de animal, cât şi cele produse prin căderea la înălţime ar fi putut duce la decesul victimei.

Ursul care a atacat fata era o femelă cu vârsta de aproximativ 4-5 ani, iar analizele făcute de autorităţi indică faptul că nu era turbat, a declarat directorul DSVSA Prahova, George Stratulat.

Potrivit acestuia, ursoaica nu avea pui şi nici nu era în călduri, conform rezultatelor examenului anatomo-patologic.

Tânăra de 19 ani, care se afla pe munte împreună cu prietenul său, a fost atacată marţi de urs, ulterior căzând într-o râpă, unde de altfel i-a şi fost găsit cadavrul.

Ursul, care era agresiv şi a încercat să îi atace şi pe salvatori, a fost omorât, incidentul fiind în atenţia Parchetului.

Tragedia din Bucegi a reaprins discuțiile despre gestionare urșilor

Moartea tinerei a reaprins discuţiile legate de gestionarea problemei urşilor, al căror număr a crescut necontrolat, care coboară în localităţi şi care atacă oamenii.

Ministrul mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri, după această tragedie, că populaţia de urs brun în România este scăpată de sub control, iar relocarea lor nu reprezintă o soluţie. El crede că este necesar să fie dublat numărul de urși vânați.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei. Liderul PSD a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis şi a ţinut să precizeze că nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României.

Presedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri, de la Washington, tragedia tinerei ucise de un urs, în timpul unei drumeții pe munte, susținând că România are prea mulți urși si ar trebui luate măsuri legislative de urgență.

Președintele a spus că și el a fost pe un traseu în Bucegi cu câteva zile înainte și a fost foarte aproape de locul tragediei.

INTERVIURILE HotNews.ro