Sari direct la conținut

Ce avere are Liviu Negoiță, fostul om de încredere al lui Traian Băsescu, ajuns în partidul lui Dan Voiculescu. A încasat o sumă foarte mare în ultimul an, dar nu are bani în conturi

HotNews.ro
Liviu Negoiță, Foto: Facebook
Liviu Negoiță, Foto: Facebook

După o lungă perioadă petrecută departe de politică, fostul primar al sectorului 3 Liviu Negoiță revine. Nu candidează în fostul său sector, ci acum țintește cea mai bogată primărie de sector din București. Între timp, a schimbat și partidul.

Liviu Negoiță (62 de ani) este candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Primăria Sectorului 1. Fost primar al sectorului 3 vreme de două mandate până a pierdut în fața lui Robert Negoiță (nicio legătură de rudenie între cei doi, n.red.), Negoiță a fost în trecut un lider important în Partidul Democrat al lui Traian Băsescu și chiar propunerea acestuia pentru funcția de premier în 2009. Nu a ajuns să primească un vot în Parlament însă.

Înscris în PUSL – partidul fondat de Dan Voiculescu, Liviu Negoiță vrea acum să fie primarul Sectorului 1 la fix 20 de ani după prima experiență ca edil de sector în București.

Potrivit declarației sale de avere depusă în calitate de candidat, Negoiță deține cinci terenuri intravilane în Balotești și unul în Suceava, trei imobile – o casă de locuit, un apartament și o casă de vacanță, o mașină, ceasuri, bijuterii și tablouri de 50.000 de euro.

Liviu Negoiță a vândut în ultimul an o casă în Balotești pentru care a primit 390.000 de euro.

Candidatul PUSL nu deține conturi a căror valoare să depășească 5.000 de euro, nu are acțiuni și are un credit scadent la o bancă de 200.000 de lei.

De profesie avocat, Liviu Negoiță menționează că nu a avut niciun venit de pe urma cabinetului său de avocatură în ultimul an. Soția sa lucrează la ASF, dar salariul acesteia nu apare trecut în declarația de avere a candidatului. În dreptul acesteia, apar însă venituri din chirii în valoare de peste 230.000 de euro, pentru ultimii patru ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro