Sari direct la conținut

Ce spune un general rus despre potențialul de luptă al Moscovei după plecarea mercenarilor Wagner de pe front

HotNews.ro
Luptători Wagner în Rostov, Foto: Arkady Budnitsky / AFP / Profimedia
Luptători Wagner în Rostov, Foto: Arkady Budnitsky / AFP / Profimedia

Plecarea Grupului Wagner din campania militară a Moscovei în Ucraina nu are impact asupra potențialului de luptă al Rusiei, a declarat generalul-colonel Andrei Kartapolov, șeful Comisiei de apărare din Duma de Stat a Rusiei, potrivit agenției ruse de stat TASS, citată de Reuters.

„Nu există nicio amenințare în ceea ce privește o scădere a potențialului de luptă, atât pe termen mediu, cât și pe termen lung”, a spus Kartapolov.

Influentul parlamentar a declarat pentru agenția de stat TASS că armata regulată rusă a fost capabilă să respingă noua ofensivă a Ucrainei fără mercenarii Wagner.

„Nu va fi nevoie de un nou val de mobilizare”, a declarat șeful Comisiei de apărare a Dumei de Stat.

Kartapolov a subliniat că în timpul rebeliunii de o zi a lui Prigojin în prima linie nu erau mercenari și că la ora actuală există personal care să îi înlocuiască pe front.

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a pornit pe 24 iunie o rebeliune armată împotriva conducerii militare din Rusia, punând Kremlinul într-o situație jenantă.

La 24 de ore de la declanșarea revoltei, acesta a renunțat să înainteze spre Moscova și a încheiat un acord cu Kremlinul, în baza căruia a acceptat exilul în Belarus.

Urmărește ultimele evoluții din a 495-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro