Sari direct la conținut

Cel mai tânăr fiu al lui Kadîrov a devenit șef al gărzilor de corp ale liderului cecen

HotNews.ro
Adam Kadirov, unul dintre fiii lui Ramzan Kadirov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Adam Kadirov, unul dintre fiii lui Ramzan Kadirov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Fiul în vârstă de 15 ani al liderului cecen Ramzan Kadîrov, care a fost filmat în acest an în timp ce bătea un prizonier aflat în detenție, a fost numit într-o funcție de conducere în cadrul gărzii de corp a tatălui său, au declarat duminică oficiali de top din domeniul securității cecene, potrivit Reuters.

Aliații liderului cecen l-au lăudat pe Adam Kadîrov, care împlinește luna aceasta 16 ani, pentru curajul său și l-au felicitat pentru numirea sa.

În septembrie, cel mai tânăr Kadîrov și-a atras ample dezaprobări, inclusiv din partea unor adepți ai liniei dure pro-Kremlin, după ce tatăl său a postat pe rețelele de socializare un videoclip în care Adam este văzut lovind cu pumnii și picioarele un prizonier acuzat că a ars Coranul.

Ramzan Kadîrov, un suporter al lui Putin, a declarat la momentul respectiv că este mândru de fiul său și că îl respectă pe Adam pentru că a dobândit „idealuri adulte de onoare, demnitate și apărare a religiei sale”.

Adam Kadîrov a devenit șef al gărzilor de corp ale liderului cecen

Unul dintre cei mai importanți oficiali de securitate ai lui Kadîrov, Zamid Chalaev, a anunțat că Adam a fost numit șef al departamentului pentru asigurarea securității liderului cecen, în esență devenind lider al gărzilor de corp ale lui Kadîrov.

„Îl felicit sincer pe … Adam Kadîrov pentru numirea sa într-o poziție importantă în cadrul serviciului de securitate al șefului Republicii Cecene!” a afirmat Akhmed Dudayev, ministrul pentru politică națională, relații externe și presă al regiunii, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Serviciul de presă al lui Kadîrov nu a răspuns la solicitarea Reuters declarații pe această temă.

Agenția RIA a relatat sâmbătă că fiul lui Kadîrov a primit titlul de Erou al Ceceniei în luna octombrie.

Dudaiev, în postarea sa, a spus că Adam Kadîrov s-a dovedit a fi un patriot curajos, curajos și o persoană care este gata să „ia apărarea religiei”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro