Sari direct la conținut

Cel puțin 35 de morți și peste 100 de răniți de o bombă pusă la un miting politic din nord-vestul Pakistanului

HotNews.ro
O bomba a provocat zeci de morti in Pakistan, Foto: Rescue 1122 Head Quarters / AP / Profimedia
O bomba a provocat zeci de morti in Pakistan, Foto: Rescue 1122 Head Quarters / AP / Profimedia

O bombă puternică a distrus duminică un miting al susținătorilor unui cleric și lider politic radical în districtul Bajur din nord-vestul Pakistanului, au declarat poliția și oficialii locali din domeniul sănătății. Cel puțin 35 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite.

Ofițerul de poliție Nazir Khan a declarat că întâlnirea membrilor partidului Jamiat Ulema Islam condus de Maulana Fazlur Rehman avea loc la periferia orașului Khar, capitala districtului Bajur, când a avut loc explozia.

Inițial, poliția a spus că 10 persoane au fost ucise, dar ulterior a fost declarat decesul altor oameni, ducând numărul morților la 35. Mulți dintre răniți au fost duși la spitalul principal al orașului în stare critică, iar numărul morților ar putea crește.

Nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, dar gruparea Stat Islamic operează peste granița din Afganistan. Maulana Ziaullah, șeful local al partidului lui Rehman, a fost printre morți. Senatorul Abdur Rasheed și fostul parlamentar Maulana Jamaluddin au fost și ei pe scenă, dar au scăpat nevătămați. Oficialii spun că Rehman nu a participat la miting.

Rehman este considerat a fi un cleric pro-taliban, iar partidul său politic face parte din guvernul de coaliție din Islamabad.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro