Sari direct la conținut

Cel puțin șase ofițeri nord-coreeni au fost uciși în Donețk într-un atac ucrainean cu rachete

HotNews.ro
Lansator multiplu de rachete ucrainean în acțiune, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Lansator multiplu de rachete ucrainean în zona Avdiivka, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Peste 20 de militari, inclusiv șase ofițeri din Coreea de Nord, au fost uciși într-un atac cu rachete într-o zonă acupată de ruși, în apropiere de orașul Donețk, au declarat surse din serviciile de informații militare pentru Interfax-Ucraina.

Potrivit sursei, alți trei soldați nord-coreeni au fost răniți. Grupul de ofițeri din armata lui Kim Jong Un era acolo pentru o întâlnire cu omologii lor ruși.

Potrivit relatărilor de pe rețelele de socializare rusești, „ofițeri din Coreea de Nord veniseră pe front în cadrul unui schimb de experiență”.

O serie de canale de telegrame rusești au scris că militarilor li s-a arătat cum se „pregătesc rușii pentru asalt și apărare” atunci când „un atac cu rachete a fost lansat asupra terenului de antrenament”.

Anterior, Direcția principală de informații a Ucrainei (GUR) raportase sosirea unui contingent limitat de personal militar din Coreea de Nord, inclusiv trupe de geniu, în teritoriile ucrainene ocupate.

Centrul de Rezistență Națională a raportat, de asemenea, că Rusia intenționează să aducă cetățeni nord-coreeni în teritoriile temporar ocupate ale regiunilor Donețk și Lugansk pentru lucrări de construcție.

INTERVIURILE HotNews.ro