Sari direct la conținut

Centrul Chinologic de la Sibiu instruieşte câini pentru detectarea bolnavilor cu COVID

HotNews.ro
Centrul Chinologic de la Sibiu instruieşte câini pentru detectarea bolnavilor cu COVID

Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu instruieşte câini pentru detectarea persoanelor confirmate cu COVID-19, spune ministrul de Interne, Lucian Bode, precizând că pregătirea a început de anul trecut.

Bode a anunțat, pe Facebook, că anul trecut la Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Transporturi.

„Este un proces în desfăşurare şi am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noştri din acest centru”, susține Bode.

El mai spune că, de-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existenţă ai instituţiei, s-au obţinut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenţia antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migraţiei ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică şi, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Ministrul de Interne și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au vizitat, joi, Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro