Sari direct la conținut

Cetatenii din zona Prelungirea Ghencea ies sambata in strada si cer autoritatilor sa amenajeze un parc pe terenul fostelor Sere Militari

HotNews.ro
Afis_VremParc, Foto: Hotnews
Afis_VremParc, Foto: Hotnews

Cetatenii din zona Prelungirea Ghencea din Capitala au anuntat ca vor organiza sambata un mars de protest pentru a cere autoritatilor amenajarea unui parc public pe terenul fostelor Sere Militari. Marsul de protest va incepe la orele 11.00 pe traseul Serele Militari (Prel. Ghencea nr. 238, sector 6, Bucuresti)-Restaurantul Latin (Prel. Ghencea nr. 59A, Bragadiru, jud. Ilfov) de-a lungul strazii Prelungirea Ghencea, pe prima banda de circulatie. Actiunea va continua cu consultarea participantilor pe tema amenajarii parcului si cu semnarea unei petitii colective catre autoritati.

Cetatenii sunt nemultumiti de faptul ca in zona se construieste foarte mult dar nu se asigura spatii verzi si nici strazi de legatura catre parcurile din Drumul Taberei, in conditiile in care Prelungirea Ghencea este o strada fara trotuare si cu doar o banda de circulatie pe sens. Oamenii cer ca o parte din terenul fostelor Sere Militari, aflat in proprietatea statului, sa fie transformat in parc public pentru ca incasarea de catre stat a unei chirii lunare foarte mici nu justifica concesionarea acestui teren si nu serveste interesului comunitatii locale.

„Terenul fostelor Sere Militari este administrat de Agentia Domeniilor Statului, din subordinea Ministerului Agriculturii, cea care a concesionat pe 49 de ani o suprafata de 98 de hectare unei firme private contra unei chirii lunare de aproximativ 20 lei/ hectar. Terenul este lasat in paragina de mai multi ani iar de curand au fost demontate si ultimele schelete metalice ale serelor. Locuitorii zonei sunt ingrijorati de posibilitatea ca aici sa se construiasca un ansamblu rezidential sau un complex comercial pentru care vor fi taiati copacii existenti si se va pierde spatiul verde si asa insuficient”, se arata intr-un comunicat de presa trimis de cetateni.

La eveniment au fost invitate si autoritatile responsabile de rezolvarea acestei probleme: Agentia Domeniilor Statului, Ministerul Agriculturii, Primaria capitalei si Primaria sectorului 6.

Acesta este cel de-al cincilea protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. Oamenii au iesit in strada anul trecut pentru a cere autoritatilor modernizarea infrastructurii stradale prin largirea strazii principale la 4 benzi de circulatie, cu trotuare pietonale, piste pentru biciclete si pod peste soseaua de Centura. in urma protestelor, Primaria capitalei si CNADNR au demarat proiectele de modernizare cerute de cetateni dar acestea avanseaza foarte incet sau sunt blocate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro