Sari direct la conținut

China a arestat liderul unei grupări care vindea soluție salină și apă minerală drept vaccin Covid-19. Un lot a ajuns în străinătate dar nu se știe unde anume

HotNews.ro
China a arestat liderul unei grupări care vindea  soluție salină și apă minerală drept vaccin 
Covid-19. Un lot a ajuns în străinătate dar nu se știe unde anume

Autoritățile din China au arestat creierul unei înșelătorii de milioane de dolari care vindea soluție salină și apă minerală drept vaccin Covid-19, anunță BBC. Bărbatul, identificat drept Kong, studiase modul de ambalare ale vaccinurilor reale înainte de a face mai mult de 58.000 de doze proprii. Un asemenea lot de vaccinuri a fost transportat prin contrabandă peste hotare, dar nu se știe în ce țară au ajuns. Kong este una dintre cele 70 de persoane care au fost arestate pentru infracțiuni similare.

Chiar dacă majoritatea cazurilor au apărut la sfârșitul anului trecut, noi detalii au fost publicate săptămâna aceasta.

Potrivit unei hotărâri judecătorești, Kong și echipa sa au obținut un profit de 18 milioane de yuani (2,78 milioane de dolari sau 2 milioane de lire sterline) prin escrocheria lor.

Un lot de 600 asemenea vaccinuri au fost trimise în Hong Kong în noiembrie anul trecut, înainte de a fi expediate apoi în străinătate. În alte cazuri, vaccinurile contrafăcute au fost vândute la prețuri umflate prin spitale. Alți infractori au lansat programe de vaccinare prin sate, unde medicii de țară inoculau populația cu vaccinuri false acasă sau chiar în mașinile lor.

Oficialii sperau să administreze 100 de milioane de doze de Covid înainte de Noul An care a început vinerea trecută, dar au reușit să vaccineze doar 40 de milioane de oameni până acum. Cu toate acestea, China a reușit în mare măsură să controleze pandemia prin măsurile stricte luate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro