Sari direct la conținut

Câinele antrenat pentru depistarea COVID-19 pe aeroportul Sibiu a semnalat trei pasageri ca fiind infectați. Singurul test rapid pozitiv, în cazul unei persoane vaccinate

HotNews.ro
caini dresati pentru a recunoaste pacientii COVID, la Timisoara, Foto: Spitalul Victor Babes Timisoara
caini dresati pentru a recunoaste pacientii COVID, la Timisoara, Foto: Spitalul Victor Babes Timisoara

​Câinele de miros COVID-19 folosit într-un proiect pilot pe Aeroportul Sibiu a semnalat trei persoane ca fiind infectate cu sars-cov-2, potrivit unei informări a Poliției Române. Cel confirmat pozitiv la testul rapid era o persoană vaccinată complet. Ceilalți doi pasageri, unul trecuse prin boală în iulie, altul a avut test negativ.

„Seara trecută, la zborul W6 3778 MADRID-SIBIU, dintre cei 151 de călători, 22 au fost plasaţi în carantină si o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis poliția.

Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, fiind depistat de câinele antrenat ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP, acesta a ieșit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la UPU Sibiu, pentru investigații de specialitate și confirmare sau infirmare a bolii. Persoana depistată pozitiv, avea cele 2 doze de vaccin făcute, precizează sursa citată.

A doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată, rezultatul fiind negativ. Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5.

Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieșire din boală, din data din 17.07.2021.

Pentru prima dată pe un aeroport din România, la Sibiu, persoanele cu COVID-19 care tranzitează Aeroportul Internaţional vor putea fi depistate de câini poliţişti special antrenaţi. Este vorba despre un proiect pilot care se va derula pe o perioadă de 60 de zile, conform unei hotărâri aprobate în iulie de CNSU.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro