Sari direct la conținut

Cioban atacat și muşcat de un urs, la o stână din comuna argeșeană Rucăr / Animalul „foarte agresiv este încă în zonă”

HotNews.ro
Urs negru, Foto: FRISO GENTSCH / AFP / Profimedia
Urs negru, Foto: FRISO GENTSCH / AFP / Profimedia

Un bărbat a fost muşcat în zona gambei de un urs vineri, în zona comunei Rucăr din județul Argeș, a anunțat Inspectoratul județean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a fost solicitat să intervină în comuna Rucăr, în cazul unei persoane de sex masculin, în vârstă de aproximativ 63 de ani, muşcată de urs în zona membrului inferior”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş, potrivit Agerpres.

Aceștia au anunțat, ulterior, că victima a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital.

„Aceasta prezintă plagă prin muşcătură la nivelul membrului inferior stâng, zona gambei şi plăgi superficiale la nivelul coapsei. Persoana este conştientă, cooperantă”, a adăugat ISU Argeș.

Salvamont Argeș a precizat că victima este un cioban și că ursul, „cunoscut ca foarte agresiv, încă este în zonă”.

„Acțiune în derulare. Cioban rănit de urs, mușcat de picior, la stâna din Dracsin. Acționează patrula de serviciu din Voina, împreuna cu pădurari, SMURD, jandarmi si rangeri ai Fundatiei Conservation Carpathia . Persoana este conștientă, cooperantă, dar ursul – cunoscut ca foarte agresiv – încă este în zonă”, au transmis reprezentanții Salvamont Argeș, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

„Ciobanul de 63 de ani este acum in ambulanță, în afara oricărui pericol”, menționează aceștia.

INTERVIURILE HotNews.ro