Sari direct la conținut

Ciolacu, atac la Nicușor Dan după anunțul că Guvernul va aproba înființarea unui spital public în Sectorul 6 – VIDEO

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul va aproba joi înființarea unui spital public cu 300 de paturi în Sectorul 6, investiție de peste 145 milioane euro, iar premierul Ciolacu l-a criticat din nou pe actualul primar Nicușor Dan. „Iată că, la fel ca și cu extinderea metroului din Sectorul 4 a domnului Băluță, o altă primărie de sector face un spital și nu primăria Capitalei – și cred că asta spune totul despre situația și capacitatea de manager a actualui primar al Capitalei”, a spus Ciolacu.

Jumătate din suma alocată pentru crearea spitalului public din Sectorul 6, primărie condusă acum de Ciprian Ciucu (PNL) este împrumutată de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a spus Ciolacu.

„Aprobăm azi și înființarea Spitalului Public al sectorului 6, primul de acest fel construit în București după 1990. Vorbim de o unitate cu peste 300 de paturi și servicii medicale moderne. Este o investiție de peste 145 de milioane de euro, jumătate din sumă împrumutată de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Iată că, la fel ca și cu extinderea metroului din Sectorul 4 a domnului Băluță, o altă primărie de sector face un spital și nu primăria Capitalei – și cred că asta spune totul despre situația și capacitatea de manager a actualui primar al Capitalei”, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu.

Înțelegerea dintre PSD și PNL schimbă lupta electorală din Capitală

Eșecul candidaturii comune PSD-PNL la București a schimbat planurile Coaliției la alegerile locale din 9 iunie.

PSD și PNL au decis să meargă cu candidaturi separate pentru primăria București și candidaturi comune la primăriile de sector.

Pentru primăria Capitalei s-au înscris în cursă nouă candidați. Cei mai bine cotați și în fruntea clasamentului sondajelor sunt Nicușor Dan (independent, susținut de Alianța Dreapta Unită), Gabriela Firea (PSD), Cristian Popescu Piedone (PUSL) și Sebastian Burduja (PNL).

Conform sondajelor, bătălia se va da între actualul primar Nicușor Dan (ADU) și Gabriela Firea (PSD). În schimb, PSD și PNL au șanse mari să securizeze trei dintre cele șase sectoare. Cu șanse mari de a obține un nou mandat sunt Robert Negoiță (PSD) la sectorul 3, Daniel Băluță (PSD) la sectorul 4 și Ciprian Ciucu (PNL) la sectorul 6.

Bătăliile cu mulți candidați vor fi la sectorul 1 unde actualul primar Clotilde Armand (ADU) se luptă cu George Tuță (PNL), Dan Tudorache (independent), Liviu Negoiță (PUSL) și Ramona Ioana Bruynseels (AUR).

Pentru Liviu Negoiță este o revenire în politică, după ce în urmă cu mai mulți ani a fost primar la Sectorul 3 din partea PD-ului lui Traian Băsescu și chiar propunerea acestuia pentru funcția de premier. Retras după ce a pierdut acum două mandate Sectorul 3 în fața lui Negoiță de la PSD, Liviu Negoiță a revenit în partidul lui Piedone și Dan Voiculescu, dar la sectorul 1, cel mai bogat al Capitalei.

De asemenea la Sectorul 2, primarul Radu Mihaiu, de la USR, are drept competitori pe fostul prefect Rareș Hopincă (PSD) și Iolanda Luminiţa Bughiu (S.O.S. România).

La Sectorul 5, actualul primar Cristian Popescu Piedone nu mai candidează, dar susține candidatura fiului său, deputatul Vlad Popescu Piedone. În competiție s-au mai înscris consilierul general Adrian Vigheciu (PSD), Alexandru Paul Dimitriu- ADU, Lidia Vadim-Tudor- (AUR) și Dan Marin Ştefănel. – S.O.S. România.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro