Sari direct la conținut

Ciolacu, întâlnire cu administratorul NASA: România susține cooperarea în domeniul securității spațiului extra-atmosferic

HotNews.ro
Pemierul Marcel Ciolacu și Bill Nelson, administratorul NASA, întâlnire la Guvern / Foto: Guvern
Pemierul Marcel Ciolacu și Bill Nelson, administratorul NASA, întâlnire la Guvern / Foto: Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu administratorul NASA, Bill Nelson, în care a susținut necesitatea unei cooperări sporite în domeniul securității spațiului extra-atmosferic, în contextul internațional actual marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a anunțat Guvernul.

Cei doi au discutat despre Parteneriatul Strategic între România și Statele Unite ale Americii, dar și colaborarea de lungă durată cu SUA pe aspecte care țin de spațiul extra-atmosferic.

„România pledează pentru utilizarea pașnică a spațiului extra-atmosferic și dezvoltarea unor norme de comportament responsabil la nivelul spațiului”, a subliniat Ciolacu.

Premierul a subliniat că România a semnat, la 1 martie 2022, Acordurile Artemis – principii de cooperare pentru explorarea civilă și utilizarea pașnică a Lunii, a planetei Marte, a cometelor și asteroizilor în contextul programului de explorare spațială Artemis condus de NASA.

„Cred că domeniul spațial va continua să inspire tinerii să urmeze cariere în știință, tehnologie, inginerie și matematică și va motiva tinerii cercetători să lucreze în cadrul proiectelor pentru dezvoltarea programelor de înaltă tehnologie”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat Bogdan-Gruia Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Alexandru-Mihai Ghigiu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Daniel Cruțeanu, Președinte Agenția Spațială Română (ROSA) și Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA în România.

INTERVIURILE HotNews.ro