Sari direct la conținut

Ciolacu va discuta cu Iohannis despre propunerea de comisar european. „Atributul desemnării este al prim-ministrului”

HotNews.ro
Iohannis și Ciolacu (foto arhivă), Foto: Presedintia Romaniei
Iohannis și Ciolacu (foto arhivă), Foto: Presedintia Romaniei

Atributul desemnării comisarului european este al prim-ministrului, a declarat sâmbătă şeful Executivului, Marcel Ciolacu, afirmând că va avea o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis pe acest subiect, informează Agerpres.

El a fost invitat, la Buzău, să comenteze speculațiile legate de susținerea candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale la schimb cu garanţia că va fi menţinut ca premier şi, de asemenea, că un social-democrat va fi propus pentru postul de comisar european care urmează să revină României.

„În primul rând, atributul desemnării comisarului european este al prim-ministrului. Este o discuţie şi în coaliţie şi voi avea o discuţie şi cu preşedintele României, care este, de fapt, reprezentantul României la Consiliul European. Negocierile în ceea ce priveşte comisarul deja sunt începute de şase luni şi cu mai mulţi lideri europeni, am avut ieri discuţii telefonice. Lucrurile sunt într-o direcţie corectă şi mai ales instituţională”, a spus Marcel Ciolacu.

La începutul acestei săptămâni, prim-ministrul afirma că numele persoanei care va fi desemnată comisar din partea României depinde de portofoliul pe care viitorul președinte al CE îl va oferi țării noastre.

„Am insistat foarte mult pe Economie şi Piaţă Internă. Cred că în România, tot ce se întâmplă acum este despre economie, şi cred că cel mai bun portofoliu pentru România este Economie şi Piaţă Internă”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă portofoliul Apărării în viitoarea Comisie Europeană nu ar fi mai de interes pentru România în contextul războiului de la granițe, Ciolacu a răspuns: „Ne-ar avantaja în ce sens, că nu înseamnă că comisarul pe Apărare gestionează trupele? Ele sunt gestionate în NATO”.

INTERVIURILE HotNews.ro