Sari direct la conținut

„Ciolacu, vrem să lucrăm, nu să ne reprofilăm!”. Zeci de medici au protestat în fața celei mai mari policlinici din București

HotNews.ro
Policlinica Vitan, Foto: Hotnews
Policlinica Vitan, Foto: Hotnews

​Zeci de medici de familie și de ambulator au ieșit, luni, în curtea Policlinicii Vitan din București, protestând față de tarifele, prea mici spun ei, pe care Casa de Asigurări de Sănătate vrea să le deconteze în acest an cabinetelor. Tarifele propuse de CNAS sunt mai mici decât cele de anul trecut, iar medicii de familie și cei de ambulator amenință că nu vor mai semna contract cu Casa de Asigurări de Sănătate de la 1 februarie, ceea ce ar putea însemna că nu vor mai acorda consultații decontate începând de luna viitoare, ci contra cost.

Medicii au scandat mesaje precum „Ciolacu, vrem să lucrăm, nu să ne reprofilăm”, „Vrem să lucrăm, nu să emigrăm!” sau „Medicii de ambulator, bătaia de joc a tuturor!”.

Potrivit medicilor care au protestat astăzi, Policlinica Vitan – cea mai mare din București – aceasta deservește 200.000 de pacienți, care riscă să ajungă pe holurile spitalelor.

Protest la Policlinica Vitan / Foto: HotNews.ro

Medicii de familie sunt deciși să nu mai încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru luna februarie, dacă CNAS nu va crește actualele tarife de decontare. Acest lucru înseamnă că medicii de familie ar putea continua să acorde aceleași servicii medicale, dar contra cost – nimic nu va mai fi decontat. În București, peste jumătate dintre medicii de familie sunt deciși să nu mai lucreze cu CNAS, dacă sumele decontate de Casă către medici nu vor crește, a anunțat luni, într-o conferință de presă, Mihnea Stroe, președintele Patronatului Medicilor de Familie București – Ilfov.

Protest la Policlinica Vitan / Foto: HotNews.ro

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro