Sari direct la conținut

Cioloş: E momentul ca noul preşedinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîţu

HotNews.ro
Dacian Ciolos, Foto: Parlamentul European
Dacian Ciolos, Foto: Parlamentul European

Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş spune că, dincolo de momentul parafării PNRR, acum guvernul trebuie să se concentreze rapid pe implementare, iar un început bun ar fi nominalizarea unui alt premier: „Este momentul ca noul președinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu”.

Cioloș afirmă, într-un mesaj postat luni seară pe Facebook, că USR-PLUS are tot dreptul să fie mândru, ca partid, pentru aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență și îi felicită „în mod special” pe Cristian Ghinea, care este „artizanul formei finale a PNRR-ului României” și pe Dragoș Pîslaru, care a coordonat trecerea PNRR prin Parlamentul European.

  • „PNRR înseamnă și o uriașă muncă de echipă, un exercițiu de planificare nu numai a fondurilor și investițiilor, dar mai ales a reformelor necesare pentru modernizarea României, o mobilizare extraordinară care a implicat ministere diferite, sute de oameni din administrația publică centrală și locală, din societatea civilă și din mediul afaceri.
  • Întâlnirea de parafare cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este găzduită de Florin Cîțu, încă premier. Dar meritele pentru această performanță sunt ale tuturor celor care muncesc pentru o Românie modernă.
  • Dincolo de acest moment, trebuie să ne concentrăm rapid pe implementare – sunt acolo zeci de investiții majore, reforme – unele cheie susținute de USR PLUS, care au făcut parte din programul nostru de guvernare – care fără USR PLUS în guvern au puține șanse de a fi concretizate.

Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, acum, că au trecut alegerile în PNL, este momentul ca noul președinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu. Ar fi un început bun. Avem treabă”, adaugă Cioloș.

Premierul Florin Cîţu se declară „dispus” să discute cu USR-PLUS oricând vor dori aceștia, spunând că are încredere că în acest partid „va câştiga raţiunea şi se va delimita de PSD şi AUR”.

  • „USR preferă să stea lângă PSD şi AUR, dacă nu vor să discute cu PNL. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate de a discuta cu PNL.
  • Noi mergem mai departe cu programul de guvernare, avem aceleaşi proiecte, nu se schimbă nimic. Plecarea mea din funcţie înseamnă schimbarea programlui de guvernare. Dacă pică Guvernul va fi un nou program de guvernare.
  • Cine doreşte o criză politică pe negocieri, când azi semnăm PNRR, să luăm de la capăt negocierile? Am încredere că va câştiga raţiunea la USR şi se va delimita de PSD şi AUR”, a declarat luni Florin Cîţu.

Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș spunea că nu a discutat nici cu Florin Cîțu, nici cu altcineva din conducerea PNL după congresul acestui partid și anunță din nou că USR-PLUS se întoarce la guvernare doar cu alt premier.

Dan Barna a spus și el, tot duminică seară, la Digi 24, că decizia este clară și neechivocă: USR-PLUS nu se întoarce la guvernare cu Florin Cîțu premier.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro