Ciprian Ciucu, reprezentantul societatii civile, ales presedinte al noului Consiliu National de Integritate
Ciprian Ciucu, reprezentant al societatii civile, a fost ales presedinte al noului Consiliu National de Integritate (CNI), reunit marti la Senat. Ciucu, director de programe la Centrul Roman de Politici Europene, a fost sustinut de mai multe organizatii ale societatii civile pentru a fi membru in CNI, a informat un comunicat al APADOR-CH transmis marti si citat de Agerpres.
Conform sursei citate, propunerea ca reprezentantul societatii civile sa fie si presedinte a venit din partea lui Tiberius Tanase (membru CNI din partea grupului parlamentar al minoritatilor nationale in Camera Deputatilor) – sustinuta si de reprezentantul Ministerului Justitiei si de cel al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici – si a fost votata in unanimitate de toti cei zece membri CNI, cu drept de vot, prezenti la sedinta de constituire.
„Alegerea unui membru al societatii civile in functia de presedinte CNI reprezinta o garantie pentru transparenta si pentru apolitizarea acestei institutii importante in contextul luptei anticoruptie din Romania. Ma voi asigura ca sedintele vor fi transparente si ca vom duce la bun sfarsit un mandat care include, printre altele, alegerea unei noi conduceri pentru Agentia Nationala de Integritate, pe baza unor criterii cat se poate de transparente. Si sa primeze, bineinteles, profesionalismul. Le multumesc organizatiilor neguvernamentale care m-au propus si sustinut in CNI. In mine vor avea un partener deschis la propuneri care sa eficientizeze activitatea ANI”, a declarat Ciprian Ciucu, noul presedinte CNI, citat de comunicat.
Ciprian Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al CRPE. Are experienta in sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizatii cunoscute precum „Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile”, „Centrul Educatia 2000+ (Soros Open Network)”. A acordat consultanta in cadrul mai multor proiecte de asistenta tehnica (Banca Mondiala, Comisia Europeana, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agentii si ministere din Romania si Republica Moldova.
In perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea din Bucuresti, unde a tinut cursul de managementul proiectelor in cadrul Departamentului de Studii Europene al Facultatii de Litere.
Desemnarea unui membru si a unui supleant (Elena Calistru, Funky Citizens) din partea societatii civile in CNI a fost posibila in cadrul proiectului „Societatea civila implicata in eficientizarea Consiliului National de Integritate – CNI”, derulat incepand din 2014 de APADOR-CH impreuna cu mai multe organizatii neguvernamentale.