Sari direct la conținut

Cipru a ales un om de știință pentru postul de comisar european care îi revine

HotNews.ro
Cipru a ales un om de știință pentru postul de comisar european care îi revine
Costas Kadis, FOTO: Kostas Pikoulas-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Cipru l-a nominalizat luni pentru postul de comisar european ce îi va reveni în noul executiv condus de Ursula von der Leyen pe Costas Kadis, un om de știință care a deținut anterior mai multe portofolii în guvernul cipriot, anunță Reuters.

Dacă acesta va fi confirmat de Parlamentul European, el o va înlocui pe Stella Kyriakidou, actualul comisar european al Ciprului. Kyriakidou este comisarul european pentru sănătate.

Agenția Reuters notează că nominalizarea lui Kadis pentru un loc în executivul UE reprezintă o surpriză întrucât numele său nu a fost printre cele vehiculate în timpul negocierilor politice din Cipru.

„Experiența lui dr. Kadis în pozițiile instituționale pe care le-a ocupat în serviciul Republicii Ciprului, precum și aptitudinile și meritele sale academice, au fost elementele cheie în alegerea sa pentru acest post important”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului cipriot într-un comunicat remis presei luni.

Sursa citată a precizat de asemenea că Ursula von der Leyen a fost anunțată săptămâna trecută de alegerea Ciprului de către președintele cipriot Nikos Christodoulides.

Kadis, în vârstă de 57 de ani, este un biolog specializat în conservarea biodiversității. În Cipru el a fost pe rând ministru al sănătății, al educației și al agriculturii în două guverne anterioare.

În prezent el este decan al facultății de științe de sănătate din cadrul unei universități private din Cipru.

INTERVIURILE HotNews.ro