Sari direct la conținut

Ciucă, despre cazul Șoșoacă- Rai1: Condamnăm ferm orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor/ respingem categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență/ Cazul trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate

HotNews.ro
Nicolae Ciuca, Foto: Guvern
Nicolae Ciuca, Foto: Guvern

”Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informații sunt garanții ale unei democraţii consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, au transmis marți oficialii Guvernului.

Reamintim că jurnalista Lucia Goracci și o echipă Rai 1, au fost sechestrați în România după un interviu cu senatoarea antivaccinistă, Diana Iovanovici Șoșoacă, după cum scrie La Stampa.

Senatoarea, în urma întrebărilor puse de jurnalistă despre gestionarea pandemiei în țară și condițiile spitalelor, a blocat echipa și pe Goracci în biroul ei și apoi a sunat la poliție, susțin aceștia. ”Goracci, bruscată și amenințată, a fost eliberată împreună cu echipa ei după 8 ore datorită intervenției ambasadei Italiei”, scriu jurnalistii italieni.

Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a fost plasat luni sub control judiciar de către procurori, care îl acuză că a agresat un polițist în urma unui conflict cu o echipă de jurnaliști străini veniți să-i ia un interviu senatoarei. În timpul audierii soțului său, Diana Șoșoacă s-a aflat în fața Parchetului, alături de mai multe persoane, și a transmis live pe Facebook. A acuzat abuzuri și înscenări, susținând că ea ar fi de fapt victima și s-a certat cu jurnaliștii, numindu-i „criminali”.

Scandalul a pornit după ce senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate de jurnaliști. Poliția Capitalei a anunțat luni, fără a indica vreun nume, că în acest caz au fost deschise două dosare penale, dintre care unul pentru ultraj. Vizat de acest dosar este Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei, acuzat că ar fi agresat un polițist care a mers vineri la cabinetul lui Șoșoacă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro