Sari direct la conținut

Ciucă, despre negocierile de la Bruxelles: Comisia Europeană a agreat proiecte de investiții de 10 miliarde de euro / Ce proiecte vor fi finanțate

HotNews.ro
Marcel Boloș și Nicolae Ciucă, Foto: MIPE / Facebook
Marcel Boloș și Nicolae Ciucă, Foto: MIPE / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că Executivul European a aprobat proiecte de investiții de 10 miliarde de euro din cadrul financiar 2021-2027 prin care se va continua finanțarea proiectelor de infrastructură de transport, apă și canalizare, gaze naturale, Educație, Sănătate și Mobilitate urbană.

Premierul a spus că acestea sunt primele concluzii ale negocierilor pe care le are la Bruxelles, delegația română condusă de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Boloș: Salvăm proiecte de investiții de 10 miliarde de euro

Ministrul Boloș a anunțat marți pe Facebook că s-a agreat cu Executivul european cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanțare din fonduri europene 2021-2027, iar în scurt timp va ajunge în Guvernul României un OUG în acest sens.

„Practic, ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructura de transport (cum ar fi Sibiu-Pitești), intrastructura de apă-canalizare, infrastructura locală și județeană de transport, proiectele de investiții în domeniul mobilității urbane, dar și proiectele din domeniul investițiilor în sănătate și infrastructura educațională.

Beneficiarii publici vor avea asigurat, prin grija noastră, cadrul de programare necesar, lucru care o să fie operaționalizat printr-o serie de modificări ale programelor 2021-2027.

Deci nu vom întrerupe fluxurile financiare și decontările aferente proiectelor acestora pe parcursul tranziției de la o perioadă de programare la alta.”, a spus Boloș.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro